OpeAI CEO’su, Hükümetten Teklif Aldı: Güvenlik Kurulunda Görev Alacak

OpeAI CEO’su, Hükümetten Teklif Aldı: Güvenlik Kurulunda Görev Alacak

OpenAI'den Sam Altman ve diğer üst düzey teknoloji CEO'ları, ABD Hükümeti'nin AI Güvenlik Kurulu üyesi olarak seçildi. Amerika’da kritik bir karara imza atılmış oldu. İşte detaylar…

Bir olay örgüsü gibi görüne göre, en iyi Yapay Zeka (AI) merkezli şirketlerin CEO'ları Federal hükümet AI güvenlik kuruluna katılmaya davet edildi.

AI CEO'LARI, GÜVENLİK KURULUNDA TAVSİYEDE BULUNACAK

Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, gelişen AI ekosisteminin faaliyetlerini kontrol edecek bir danışma kurulu kurduktan sonra OpenAI'nin CEO'su Sam Altman, Microsoft'un Satya Nadella'sı, Alphabet CEO'su Sundar Pichai ve Nvidia'nın kurucusu ve CEO'su Jensen Huang'ı Yapay Zeka Güvenlik ve Güvenlik Kurulu'na katılmaya davet etti.

ekran-resmi-2024-04-27-14-01-14.png

CEO’LARIN SORUMLULUKLARI BELLİ OLDU

Sorumlulukları, yapay zekanın ve sayısız aracının güvenli kullanımını sağlamayı içerir. Bu üst düzey teknoloji liderleri, ABD'deki kritik altyapı içinde yapay zekanın nasıl kullanılacağı konusunda rehberlik sağlayacaktır.

Bu nedenle, İç Güvenlik Bakanlığı'na, hepsi de ulusu ve vatandaşlarını yapay zeka güdümlü saldırılardan korumayı amaçlayan elektrik şebekesi operatörleri, ulaşım ve imalat sektörleri için sürekli olarak önerilerde bulunmaları beklenir.

Gruptaki diğer insanlar Northrop Grumman'dan Kathy Warden ve Delta'dan Ed Bastian, Maryland Valisi ve Seattle Belediye Başkanı. İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, yapay zeka bloğunun başkanı olarak görev yapacak. İlk toplantılarının Mayıs ayında yapılması planlanıyor ve ardından üç ayda bir toplanacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler