Microsoft’un Copilot Uygulamasında Kullanıcıların Bakış Açısı

Microsoft’un Copilot Uygulamasında Kullanıcıların Bakış Açısı

Microsoft'un Copilot uygulaması farklı görevlerde kullanıcılara yardımcı olmak istiyor. Bu şekliyle sürekli gelişen AI teknolojisi alanında öne çıkabilmeyi hedefliyor. Teknoloji şirketinin adımları pazarda hissediliyor.

Microsoft personeli tarafından yapılan son açıklamalar, Copilot'un kullanıcı deneyimiyle ilgili önemli bir sorunu vurgulamaktadır. Copilot'un işlevlerinin kullanıcılar tarafından kötüye kullanılması, genel halkın inandığına rağmen, yapay zekanın eksikliklerinden daha fazla hayal kırıklığı nedeni olabilir.

Tüketicilerin Copilot ile etkileşim kurma biçimindeki bir paradigma değişikliği, Microsoft bu sorunu çözmeye çalışırken bir odak noktası olarak ortaya çıkıyor.

MİCROSOFT'UN COPİLOT KULLANIMINA BAKIŞ AÇISI

ChatGPT gibi diğer AI sohbet robotlarıyla karşılaştırıldığında, Microsoft Copilot, yanıtların mümkün olduğunca iyi olması için kullanıcıların belirli ipuçları vermesi gerektiği gerçeğini sık sık görmezden gelir. Business Insider kısa süre önce Microsoft çalışanlarıyla konuştu. Tüketicilerin Copilot'u ChatGPT ile karşılaştırma eğiliminin temel bir yanlış anlaşılmanın sonucu olduğuna inandıklarını ortaya koydular.

Kullanıcıların, Copilot'un işbirlikçi doğasına uyum sağlamak için yöntemlerini değiştirememesi, Copilot'un teknolojik karmaşıklık eksikliği değil, gerçek sorundur.

ÇALIŞANLARDAN KULLANICI YORUMLARI

Bir Microsoft çalışanı tarafından açıklandığı gibi ChatGPT ve Copilot arasındaki fark, nasıl çalışacakları gerektiğidir. Copilot, aktif kullanıcı etkileşimi gerektiren işbirlikçi bir araç olarak hareket ederken, ChatGPT bağımsız olarak çalışır. Copilot'un tepkileriyle ilgili gerçekçi olmayan beklentiler, her iki yapay zeka varlığının da aynı şekilde çalıştığına dair yanlış inançtan kaynaklanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler