Kripto Tarihinin En Büyük Dolandırcılığını Yapan Sam Bankman 25 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Kripto Tarihinin En Büyük Dolandırcılığını Yapan Sam Bankman 25 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Kripto para borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, uzun süren tartışmaların ardından cezasını aldı. Yargıç Lewis A. tarafından, dolandırıcı Sam Ban 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

2022 yılında gerçekleşen FTX çöküşü ya da dolandırıcılığı binlerce kişinin mağdur olmasına neden olmuştu. Ceza, kripto para endüstrisindeki finansal suistimalin ortaya çıkmasıyla yaygın bir dikkat çeken dönüm noktası olmuştu.

25 YIL HAPİS CEZASI VE 11 MİLYAR DOLARLIK İADE

Titizlikle detaylandırılan ceza duruşması, Sam Bankman-Fried'in (SBF) eylemlerini ve bunların yatırımcılar, müşteriler ve daha geniş finansal manzara üzerindeki kapsamlı etkilerini kapsamlı bir şekilde inceledi. Davayı denetleyen Yargıç, savunmanın kayıpların hesaplanmasına ilişkin argümanlarını reddetti. Yargıç Lewis,

"Savunmanın hem yasa hem de gerçekler üzerindeki kayıp hakkındaki argümanını reddediyorum. Bazı kripto para birimlerinin değerindeki raslantılı bir artış, işlenen suçların ciddiyeti ile hiçbir ilişkisi yoktur. Ganimetini Las Vegas'a götüren ve başarılı bir şekilde bahis yapan bir hırsız, pay-back olsa bile ceza indirimi hakkına sahip değildir.”

Sonuç olarak Sam Bankman-Fried 25 yıl hapis ve 11 milyar doların üzerinde el kaza ile karşı karşıya. Bugünkü ceza, sanığın bir daha dolandırıcılık yapmasını engelleyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler