Microsoft, Geliştiriciler İçin AI Çiplerini Piyasaya Sürdü

Microsoft, Geliştiriciler İçin AI Çiplerini Piyasaya Sürdü

Microsoft, teknoloji devi çip üreticisi Nvidia'nın yanı sıra Amazon ve Google ile rekabet etmek için yapay zeka çipini çıkardı. Çarşamba günü büyük dil modellerini eğitmek için tasarlanmış ilk çift özel yapay zeka çipleri piyasaya çıktı.

Geliştiriciler, AI işlemcileri pazarına hakim olan Nvidia'ya alternatif tedarikçiler arıyor. Bunun için Microsoft devreye girdi. Şirket, buluttaki yapay zeka için ilk çiplerini açıkladı.

Cobalt adı verilen Arm tasarımlarına dayanan genel amaçlı bir çip ve Maia adlı özel bir AI "hızlandırıcısı" olan iki yeni işlemci, önümüzdeki yıl OpenAI ve Copilot gibi hizmetlerini destekleyen Microsoft'un Azure veri merkezlerinde konuşlandırılacak.

MİCROSOFT’TAN YAPAY ZEKA ÇİPİ

Microsoft'un Çarşamba günü Ignite geliştirici konferansında büyük duyuru paylaştı. Teknoloji şirketi, AI işlemci pazarına girişi, Intel ve AMD'nin büyük AI modellerini eğitmek için gereken yüksek güçlü grafik işlem birimleri eğitecek çip çıkardı.

Nvidia'nın A100 ve H100 yongalarına olan talep, geçen yıl arzı çok geride kaldı. Microsoft bile kendi AI hizmetlerini desteklemek için ekstra GPU kapasitesi için Oracle gibi rakip bulut sağlayıcılarından yararlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler