Meta Quest 3 ve Apple Vision Pro: Hangisi Daha İyi?

Meta Quest 3 ve Apple Vision Pro: Hangisi Daha İyi?

Son zamanlarda VR gerçeklik gözlükleri teknolojiseverlerin dikkatini çekti. Özellikle de Apple Vision Pro’nun ortaya çıkması rekabeti beraberinde getirdi. Meta'nın 500 dolarlık Quest 3'ü ve Apple'ın 3.500 dolarlık Vision Pro'su savaş içinde…

Aslında VR ve AR cihazlar yıllardır var. Ancak Meta ve Apple yeni bir soluk getirdi. Diğer yandan birçok insan için yüzünüze sürükleyici bir cihaz koyma kararı hala oldukça yeni.

Apple, Meta'nın, diğer adıyla Facebook'un yaklaşık on yıldır bulunduğu bir alana giren en son şirket. Meta Quest 2, şimdiye kadar en sevilen VR kulaklığıydı ve uygun fiyatlıydı. Ancak Quest 3 ve Vision Pro, her ikisi de manzarayı yıllarca etkileyecek fikirleri tanıtıyor.

ekran-resmi-2024-02-24-00-16-20.png

İKİ YENİ VR GÖZLÜKLER KARŞI KARŞIYA

VR gerçeklik gözlükler biçiminde bir iOS cihazı gibi hissettiren Vision Pro, tamamen yeni bir teklifin başlangıcı gibi görünüyor. Uygulamaları çoklu görevlere tabi olduğu gibi ekranları da harika. Sanal Persona avatarlarıyla FaceTime'ları ve daha fazlasını yaparken göz ve el takibi önemli.

Diğer yandan, oyunlar ve fitness ile oynamak için kullanabileceğiniz uygun fiyatlı bir şey arayanların seçimi Quest 3. Bu arada ürünlerden sadece Quest 3 satışta.

ekran-resmi-2024-02-24-00-18-41.png

VR GÖZLÜKLERİN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

Meta ve Apple, uygulamaların gerçek dünya üzerinde yüzmesine izin verir. Ancak Quest 3, tarayıcıyı ve 2D uygulamayı kullanmadığınız sürece aynı anda yalnızca bir uygulamayı çalıştırabilir. Vision Pro, aynı anda birçok uygulamayla çoklu görev yapabilir. Bu da onu gerçek bir ofis aracı gibi hissettirir.

Apple'ın meraklısı Vision Pro'su, yüzünüzde net bir monitör gibi hissetme konusunda avantaja sahiptir. Quest 3, şaşırtıcı bir şekilde, Immersed gibi uygulamalarla bir Mac'ten (veya Windows PC'den) birden fazla monitör yapabilir. Meta’s Horizons Workrooms bu ihtiyaçları da karşılayabilir.

Meta ayrıca Microsoft Office uygulamaları da dahil olmak üzere bir 2D uygulama koleksiyonuna sahiptir. Vision Pro'nun çoklu görev yetenekleri büyük bir avantajdır. Uygulamalar aynı anda her yerde açılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler