Kullanıcılar Dikkat! Sahte Type-C Kabloları iPhone’lara Zarar Verebilir

Kullanıcılar Dikkat! Sahte Type-C Kabloları iPhone’lara Zarar Verebilir

Apple sonunda pes etti ve Type-C modeline yeni iPhone serileriyle geçiş yaptı. Ancak geçiş yeni sorunları da beraberinde getirdi. Kalitesiz ve sahte Type-C kablolar iPhone’ları yakabilir.

iOS 17.0.3 hızlı şarj sorununu çözmüş gibi görünse de, bazı iPhone 15 Pro kullanıcıları devam eden ısı sorunları ve yeni bir ekran yanma sorunu bildiriyor.

Raporlar sosyal medya aracılığıyla geldi. Bu nedenle hepsini tam olarak doğrulamak mümkün değil. Fakat yine de bazı bildirimler aşırı ısınma sorunlarına dair ikna edici kanıtlar sunuyor.

SAHYE TYPE-C SORUNU

Apple iPhones 15 serisi, USB Type-C bağlantı noktasıyla birlikte geliyor. Ancak kullanıcılar aşırı ısınma riski nedeniyle başka şarj cihazı kullanmamaları konusunda uyarıldı. Bir Reddit kullanıcısı, Apple olmayan bir şarj cihazı telefonlarına zarar verdiğinde ve yanmalara neden olduğunu duyurdu.

Bir Apple Store’un çalışanı müşterilere iPhone 15'i şarj etmek için Android USB-C kablolarını kullanmamalarını tavsiye ettiğini belirtti. Mağaza personeli, iki arayüzün farklı pin düzenlemeleri nedeniyle aşırı ısınmayla ilgili endişelerini dile getirdi.

Bir Android kablosu kullanmanın, Apple'ın USB-C kablosuna kıyasla tek sıralı 9 pinli ve tek sıralı 11 pinli konektörler arasındaki biraz daha küçük boşluk nedeniyle aşırı ısınmaya yol açabileceği konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler