Kaybolan Göktaşı Bulundu: Dünya’ya Çarpma İhtimali 10 Milyonda Bir

Kaybolan Göktaşı Bulundu: Dünya’ya Çarpma İhtimali 10 Milyonda Bir

Gök bilimcileri, tarafından 2007 yılında keşfedilen bir asteroit tekrardan görüldü. Kayıp asteroitin, dünyaya çarpma ihtimali de bulunuyor. Çarparsa ortaya çıkacak güç bile açıklandı. İşte konuya ilişkin detaylar haberimizde…

2007'de ilk keşfedildiğinden beri görülmeyen "kayıp bir asteroit", bazı bilim insanları tekrar gördüğünü ifade etti. Bilim insanlarına göre, gelecek yıl Dünya'ya bağlı bir çarpışma potansiyeli konusunda endişeli olduğunu açıkladı. Çarpma ihtimalinin oldukça düşük olmasına rağmen yetkililer tedbirli.

2007 FT3 olarak bilinen asteroit, 2007 yılında gökbilimciler tarafından keşfedilmişti. Ancak, asteroit keşiflerden bir gün kadar sonra ortadan kayboldu. Uzun süredir görülmeyen göktaşı tekrardan ortaya çıktı.

DÜNYA’YA ÇARPMA OLASILIĞI 10 MİLYONDA BİR

Kaybolduğundan beri, NASA'nın Yakın Dünya Nesne Çalışmaları Merkezi (CNEOS), asteroitin nereye seyahat edeceğini belirlemeye çalıştı. Kayıp göktaşı ve Dünya'ya yakın diğer asteroit taşları bilim insanları tarafından sürekli takip edildi.

Şimdi ise, yeniden keşfedilmesi bilim insanları tarafında heyecan uyandırdı. NASA uzmanları bu asteroitin gelecek yıl Dünya'yı etkileyebileceğini açıkladı. FT3 adı verilen taşın Dünya’ya çarpma ihtimali olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, Dünya’ya çarpma olasılığı Ekim 2024 yılında 11,5 milyonda bir. Aynı yıl içinde Mart ayında ise, çarpma olasılığı 10 milyonda bir olarak tespit edildi.

PATLAMANIN GÜCÜ 2,5 MİLYAR TON TNT’Yİ GEÇİYOR

Dünya'ya çarparsa, göktaşı 2,6 milyar ton TNT'lik bir kuvvetle patlar. Gezegeni yok etmek için yeterli değil. Ancak çarptığı her yerde büyük hasara neden olur ve muhtemelen gezegene şok dalgaları gönderir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler