Bilgi Teknolojileri Eğitimleri’nin İlk Durağı Rami Kütüphanesi

Bilgi Teknolojileri Eğitimleri’nin İlk Durağı Rami Kütüphanesi

Kütüphane kullanıcıları için yeni bir uygulama başlatıldı. Kütüphane ve teknolojiyi bir araya getiren uygulama, hafta sonu itibarıyla uygulamaya koyuldu. Amaç bilgi teknolojilerin uygulamaları olarak öğretmek…

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), önemli bir uygulamaya imza attı. “Kütüphanelerde Bilgi Teknolojileri Eğitimleri” adı altında bir çalışma başlatıldı.

İlk çalışma için İstanbul Rami Kütüphanesi seçildi. “Kütüphanelerde Bilgi Teknolojileri Eğitimleri” protokolünün başlamasıyla beraber kendini geliştirmek isteyen kişilere bir dizi eğitim imkanı sunuluyor.

İLK UYGULAMA RAMİ KÜTÜPHANESİ’NDE

25-26 Kasım tarihleri arasında ilk çalışma, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Rami Kütüphanesi’nde gerçekleşti. Hafta sonu olması nedeniyle ilgi bir hayli fazlaydı.

rami-kutuphanesi-001.jpg

Eğitim ile beraber Rami Kütüphanesi’nde CTF yarışması da düzenlendi. Öte yandan projeyi Siber Güvenlik Kampı, Bakanlık Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) iş birliğiyle Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) Anchor Security, Brandefense, Siber Kulüpler Birliği, Blackbox Security ve PHISHY destekledi.

DİĞER KÜTÜPHANELERDE DE GERÇEKLEŞECEK

Yapılan açıklamaya göre; “Bilgi Teknolojileri Eğitim” programı diğer kütüphanelerde de sürecek. Türkiye genelinde tüm halk kütüphaneleri bilgi teknolojileri hakkında eğitim verilecek. Bu eğitimlerde; Çocuklar için kodlama, yazılım dilleri, siber güvenlik, dijital okur-yazarlık gibi konular yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler