Havadan Elektrik Üretmenin Yolu Bulundu

Havadan Elektrik Üretmenin Yolu Bulundu

Avusturalya’da bir üniversite olan Monash Üniversitesinde yapılan araştırmalar sonucu elde edilen bilgiler ışığında insanları umutlandıran bir haber ortaya çıktı.

Avusturalya’da bir üniversite olan Monash Üniversitesinde yapılan araştırmalar sonucu elde edilen bilgiler ışığında insanları umutlandıran bir haber ortaya çıktı. Havadan Elektrik üretebileceği bilgisinin yayılması üzerine insanlar umutlu bir şekilde araştırmaların detaylarını araştırmaya başlamışlardır.

Araştırmanın esas konusu toprağın içindeki bakterilerin sahip olduğu bir sıvıyı kullanarak bir enerji kaynağı üretmeyi başarmışlardır ve bu enerjiden elektrik üretme aşamasında çalışmalar yapacaklarını duyurmuşlardır. Yıllardır insanların kirlilik doğurmayan elektrik üretimi sloganıyla araştırmalar yapmasının meyvesi olarak görülen bir proje olan havadan Elektrik üretmek insanlara gayet mantıklı ve başarılı bir proje olarak gelmektedir.

Süreç Nasıl İşliyor

Toprak altındaki bir bakterinin atmosferdeki havayı vücudunda işleyerek elektrik enerjisi ürettiği gözlemlenmiştir. Bakterinin vücudundaki elektrik miktarının bakteri sayısının milyarlarca kat fazlasına çıkarılarak daha geniş kitlelere elektrik sağlaması ve ilerleyen zamanlarda tüm dünya üzerinde kullanılması planlanmaktadır ve insanlar tarafından dört gözle beklenmektedir. Bakterinin tükettiği oksijen miktarı bir insanın bir nefeste aldığı havanın milyonda birinden bile daha küçüktür. Bu veriler göz önüne alındığında ise bir insanın bir günde tükettiği oksijen miktarı ile milyarlarca bakteri elektrik üretebilir duruma gelmektedir.

Yapılan Araştırmalar Ne Diyor

Yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen verileri değerlendiren bilim insanları bu bakterinin deniz seviyesinin altında ve yüksek kesimlerde hayatta kalabildiğini ispatlamışlardır bu yüzdendir ki bu huc enziminin dünyanın hemen hemen her yerinde elektrik üretmek için kullanılması mümkün görülmektedir. Huc enzimlerinin dolaplara soğuk şartlarda uzun zamanlar bozulmadan durduğu ve elektrik özelliğinin kaybolmadığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca bu bakterilerin ve enzimlerin laboratuvar ortamında basit bir şekilde üretilebildiği ve bu bakterileri çoğaltmanın kolay olduğu bilinmektedir.  

Bu araştırmalar sonucunda elde edilen verilere göre bu üretimin çevreye ve doğaya hiçbir zararı olmadan büyük bir miktarda para ve yatırımlara ihtiyaç duymadığı kesinleşmiştir. Havadan Elektrik üretmek için gerekli olan hammaddelerin ikisinin de sınırsız olduğu bir projede hiçbir sınır yoktur. İnsanların dünyanın sonunun geldiğini çevre kirliliğinin yaygınlaştığı ve kaynakların azaldığı zamanlarda en çok ihtiyacı olduğu bir araştırmanın sonucunu öğrenmesi ve temiz enerji konusunda tekrardan umutlanmasını sağlamıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler