Geçmişten Günümüze En Çok İzlenen Filmler

Geçmişten Günümüze En Çok İzlenen Filmler

Film sektörü teknolojinin ilerlemesi ile günden güne gelişme kat etmektedir. İnsanların sinemanın ilk zamanlarından beri film izlemeye karşı sempatisi olduğu bilinmekle beraber beyaz perdede birçok film sahne almıştır.

Film sektörü teknolojinin ilerlemesi ile günden güne gelişme kat etmektedir. İnsanların sinemanın ilk zamanlarından beri film izlemeye karşı sempatisi olduğu bilinmekle beraber beyaz perdede birçok film sahne almıştır. Bunlardan pek çoğu beklediği ilgiyi görmemiş olsa bile birçoğu milyonlarca kişi tarafından izlenmiş ve beğeni almıştır. Peki bu filmlerden hangileri dünya üzerinde en çok izlenme sayısına sahip olan filmler hangileridir?

Avatar

Beyaz perdeye girmeden önce milyonların beklediği film olan Avatar beyaz perdeye girdiği andan itibaren yüz milyonlarca kişi tarafından izlendi. 2009 yılında çekilen bu film de ileri teknoloji 2D 3D grafik teknolojileri kullanılmıştır. Filmin maliyeti ise 237 milyon dolardır. Bu kadar büyük bir bütçe ile çekilen filmin getirisi ile 2 milyar doların üzerinde bir hasılat elde etmiştir. 13 adetin üzerinde ödül alan bir film olan Avatarın devam filmleri 2022 yılında Avatar 2 olarak çekilmiştir Avatar 2 filmi ise çekilen birinci filme göre daha az ilgi görmüştür. Avatar 3 filmi ise 2024 yılında izleyiciler ile buluşacaktır.

Titanic

Beyaz perdede sergilenen en çok izlenen ikinci film olan titanic gösterimde kaldığı zamanlarda akın akın izleyicileri karşılamaktadır. Yoğun İlgi ile beklenen ve karşılanan titanic beyaz perde de milyonlarca izleyiciye ulaşmıştır. 1997 yılında beyaz perdeye giriş yapan titanic insan oğlunun kocaman bir doğal düzene kafa tuttuğu demir yığınının içinde gerçekleşen trajik olaylar dizisinin anlatıldığı ve sonunda ise kocaman demir yığınının bir buz dağına çarparak uçsuz bucaksız okyanusun dibine dalması ile son bulmuştur.

Star Wars :The Force Awakens

2015 yapımı üst düzey grafikli bir star Wars filmi olan The Force Awakens in yönetmenliğini J. J Adams yapmıştır. Beyaz perdede başarılı bir yapıt olan Star Wars :The Force Awakens Avatar ve Titanic filminden sonra en çok izlenme sayısına ve hasılata ulaşan film olmuştur.

Jurassic World

2015 yılında beyaz perdeye giren Jurassic World milyonlarca kişinin beğenisini yakalamış bir yapımdır. Dinozorların olduğu bir park içinde geçen olaylar örgüsü ile ilerleyen filmdir. Parkın sahibinin aklına gelen tehlikeli ve riskli bir plan sonucunda gelişen olayları konu alan devasa bir yapımdır. Ziyaretçilerin ilgisini çekmek için laboratuvar ortamında bir dinazor üretmeye karar vermişlerdir. Bu ürettikleri dinazor sonradan parktakilerin başına korkunç ve dehşet verici olaylar getirmektedir. İzleyicilerin severek izlediği ve devamını beklediği bir filmdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler