Güneşte Solar Patlama: Son Yılların En Büyük Patlaması Yaşandı

Güneşte Solar Patlama: Son Yılların En Büyük Patlaması Yaşandı

Güneş tutulmasına az bir süre kala geçtiğimiz günlerde solar patlama yaşandı. Bilim insanlarına göre bu patlama oldukça büyüktü. Yapılan açıklamaya göre son yılların en büyük patlamasına işaret edildi. Peki güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek?

2024 yılında birçok doğa olayı bekleniyordu. Bunlardan biri de güneşte yaşanacak olan patlamalardı. Hatta bazı teorilere göre güneş patlaması teknolojik aletlere zarar verebileceği aktarıldı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan solar patlama oldukça büyük bir şekilde gerçekleşti. Ancak dünyayı şimdilik tehdit edecek durumda olmadı.

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN?

2024 güneş tutulmasına bir aydan daha az bir süre var. Bu da onu inanılmaz olayı tam olarak nasıl göreceğiniz konusunda ideal bir zaman planı haline getiriyor.

ekran-resmi-2024-03-26-12-20-45.png

Bilim insanları güneş tutulmasının 7-8 Nisan’da gerçekleşmesini bekliyor. Güneş tutulması net olarak Meksika, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'daki bazı şehirlerde görülecek. Günün tam ortasında kısa şafak veya alacakaranlık benzeri karanlık anları yaşanacak.

TÜRKİYE’DEN GÖRÜLECEK Mİ?

8 Nisan’da gerçekleşmesi öngörülen güneş tutulması, Türkiye’den izlenemeyecek. Amerika kıtasının bir kısmı, Antartika, Alaska ve kuzeydoğu Rusya’dan güneş tutulması gözlemlenebilecek.

nasa-solar-eclipse.jpg

GÜNEŞ TUTULMASI NASIL GERÇEKLEŞİR?

Güneş veya ay hakkında farklı manzaralar sunan bir dizi farklı tutulma türü vardır. Tam güneş tutulması olarak bilinen doğa olayı, ay güneş ve dünya arasında geçtiğinde ve güneşin yüzünün tamamını engellediğinde gerçekleşir. NASA'ya göre, 2044'e kadar Amerika Birleşik Devletleri'nden görülebilen başka bir toplam güneş tutulması olmayacağını söyledi.

NASA’ya göre, ay güneş ve dünya arasında geçtiğinde bir güneş tutulması meydana gelir. Dünya'ya bazı bölgelerde güneş ışığını tamamen veya kısmen engelleyen bir gölge düşürür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler