Google, Gemini Sohbet Robotunda Seçim Sorguları Kısıtlanıyor

Google, Gemini Sohbet Robotunda Seçim Sorguları Kısıtlanıyor

Google'ın geçen ay tarihsel yanlışlıklar ve çekişmeli yanıtlar da dahil olmak üzere tartışmaların ardından yapay zeka görüntü oluşturma aracını çekmesinin ardından geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Google, kullanıcıların Gemini sohbet robotuna sorabilecekleri seçimle ilgili sorgu türlerini kısıtlayacağını duyurdu. Seçmenlerin bu baharda sandık başına gideceği ABD ve Hindistan'daki değişiklikleri zaten yayınladığını da sözlerine ekledi.

Alphabet'e ait firma, teknolojinin dağıtımında potansiyel yanlış adımlardan kaçınmaya çalışıyor gibi görünüyor. Bunu 12 Mart Salı günü söyledi. Duyuru, Google'ın geçen ay tarihsel yanlışlıklar ve çekişmeli tepkiler de dahil olmak üzere tartışmaların ardından yapay zeka (AI) görüntü oluşturma aracını çekmesinin ardından geldi.

GOOGLE’DAN YAPAY ZEKA GÖRÜNÜMÜ

Şirket, görüntü üretecisini Şubat ayının başlarında, yeniden markalaşmanın bir parçası olarak Google'ın AI modelleri paketi olan Gemini aracılığıyla tanıttı. Özellikle görüntü ve video üretiminde üretken yapay zekadaki ilerleme nedeniyle yanlış bilgilendirme ve sahte haberler hakkında artan endişeler var. Bu da hükümetlerin teknolojiyi düzenlemeyi düşünmesine yol açıyor. Google bir blog gönderisinde yazdı:

“Böylesine önemli bir konuda çok dikkatli bir şekilde, Gemini'nin yanıtlarını döndüreceği seçimle ilgili sorgu türlerine ilişkin kısıtlamalar getirmeye başladık. Bu tür sorgular için yüksek kaliteli bilgi sağlama sorumluluğumuzu ciddiye alıyoruz. Korumalarımızı iyileştirmek için sürekli çalışıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler