Joerge Jesus’tan Tarihi Bir Rekor: Kırılması Zor Bir Rekoru Egale Etti

Joerge Jesus’tan Tarihi Bir Rekor: Kırılması Zor Bir Rekoru Egale Etti

Suudi Arabistan tarafı Al Hilal, Cuma günü futbol tarihinde art arda zaferler için tüm zamanların dünya rekorunu egale ederek önemli bir dönüm noktası elde etti. Asıl rekor ise bu hafta geldi. Jorge Jesus’un çalıştırdığı takım 28. galibiyetini aldı.

Al Hilal, Al Riyadh'da 3-1 kazanmak ve tüm yarışmalarda üst üste 27. galibiyetini almak için arkadan geldi. Bunu yaparken, 2016'da Galli kulüp New Saints FC tarafından kırılan rekoru kırarak Guinness Dünya Rekorları'na isimlerini yazdılar.

New Saints FC ile aynı galibiyet sayısını ulaşan Al Hilal, Asya Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçında Marcelo Gallardo yönetimindeki Al İttihad’ı yendi. Tek başına rekor kıran Al Hilal, 28 Galibe gören tek takım oldu.

ekran-resmi-2024-03-13-13-14-43.png

AL HİLAL’DEN YENİ REKOR

Al Hilal, Al Ittihad'a karşı 2-0 kazandı. Art arda 28. zaferini ekledi ve daha önce New Saints tarafından tutulan en fazla arka arkaya galibiyet için dünya rekorunu kırdı.

Dünya futbolunda tarih yazıldı! Jorge Jesus ve Ruben Neves tarafından yönetilen Al Hilal, Al Ittihad'ı 2-0 mağlup ederek art arda 28 galibiyet elde etti. 2016/2017 sezonunda art arda 27 galibiyet elde eden New Saints'in daha önce sahip olduğu rekoru kırdı.

Bu sonuçla ve AFC Şampiyonlar Ligi çeyrek finallerinin ilk ayağında Cidde'nin takımını 2-0 yendikten sonra Riyad tarafı, Luis Castro, Cristiano Ronaldo ve Otavio tarafından yönetilen Al Nassr'ı eleyen Birleşik Arap Emirlikleri'nden Al Ain ile karşılaşacakları yarı finalde bir yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler