Google, ABD Ordusu İçin Yapay Zeka Araçlarını Sağlayacak

Google, ABD Ordusu İçin Yapay Zeka Araçlarını Sağlayacak

Google ve ABD ordusu, yapay zeka konusunda anlaşmaya vardı. Buna göre teknoloji şirketi, afet yönetiminin iyileştirilmesi için yapay zeka teknolojileri sağlamak için işbirliği yapacak. İşte detaylar…

Google, yapay zeka araçları sağlamak için ABD ordusuyla ortaklık kuruyor. Ortaklık, yapay zeka araçlarını kullanarak afet yönetiminin iyileştirilmesine odaklanacak. Bu birliktelik, teknoloji devlerinin savunma ile ilgili birçok kuruluşa yardım etmeye çalıştığı bir zamanda da geliyor.

2024/04/05/1google.jpg

GOOGLE, ABD ULUSAL MUHAFIZLARIYLA ORTAK

Washington Post'a göre Google, Ulusal Muhafızlara afet bölgelerinin fotoğraflarını daha hızlı ve verimli bir şekilde tepki verebilmesi için incelemeleri için yapay zeka araçları verdiğini duyurdu.

Google'ın ana şirketi Alphabet'in inovasyon laboratuvarında yakın zamanda kurulan bir ekip olan Bellwether, bir açıyla çekilen hava fotoğraflarını çekerek ve bunları uydu görüntüleri ve haritalarla karşılaştırarak konumları, yolları, binaları ve diğer önemli altyapıları otomatik olarak tanımlayabilen bir teknoloji yarattı.

GOOGLE, ARAMA MOTORUNDA YAPAY ZEKA YANITLARINI TEST EDİYOR

Google'ın ABD ordusuna desteği, firmanın büyük ölçüde yapay zekaya girdiği bir zamanda geliyor. Daha önce Google, Birleşik Krallık'ta yapay zeka (AI) tarafından oluşturulan arama yanıtlarını denemeye başladı.

Google, insanların en büyük arama motoruna sahip olan şirketten sonuç alma şeklini tamamen değiştirmek için bu özelliğe "Arama Üretken Deneyim" adını verdi. Google'ın yerleşik itibarına rağmen, Microsoft'un Bing arama motoru artık teknoloji devi için ciddi bir tehdit oluşturan Copilot AI özelliğine sahip. Rekabette bir adım önde olmak için bir strateji, yapay zekayı entegre etmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler