Gökbilimciler, Yeni Bir Patlama Bekliyor: 80 Yıl Sonra Bir İlk…

Gökbilimciler, Yeni Bir Patlama Bekliyor: 80 Yıl Sonra Bir İlk…

Gökbilimciler, yeni bir patlamanın olacağını söylüyor. Bu patlama yapılan araştırmalara göre 80 yıl sonra bir ilkin gerçekleşeceğini gösteriyor. Bu yıl içinde birden fazla patlama yaşandı. İşte buna bir yenisi daha eklenebilir.

Güneş tutulmaları, Aurora Borealis'in göz kamaştırıcı manzaraları ve çoklu gezegen geçit törenleri, 2024'te gökyüzünün hayranlarına şölen sundu. Evrenin sky-gazers için daha fazla sakladığı ortaya çıktı. Bir sonraki olay şimdiye kadarki en nadir olanı olabilir.

NASA bilim insanları ve küresel gökbilimciler şu anda bir nova olayını bekliyor. Bu olayları insanlar çıplak gözle görebilecekler. Bundan sonra, bu özel yıldız sisteminden bir nova tekrar ortaya çıkmadan önce 80 yıl daha beklememiz gerekecek.

GÖKYÜZÜNDE YENİ OLAYLAR

Bir nova olayında, beyaz bir cüce yıldız, yakındaki bir kırmızı devden güneş malzemesini çeker. Bundan ısı ve basınç çok yükseldiğinde sonuç termonükleer bir patlama olur. Bu, beyaz cücenin gökyüzünde daha parlak görünmesini sağlar. Ancak patlama dağıldığında, yıldız orijinal parlaklığına geri dönecek. Bu büyük patlama nova olarak adlandırılıyor.

Nova, gerçekleştikten sonra bir haftadan fazla çıplak gözle görülebilir. Bu süre boyunca, gökyüzünde yeni bir yıldız belirmiş gibi görünecek. NASA'ya ve bilim insanlarına göre, daha uzun sürebileceğini söyleniyor. Fakat patlama şimdi ve Eylül arasında gece gündüz herhangi bir zamanda gerçekleşebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler