Elon Musk İçin İşler İyi Gitmiyor: X/Twitter’ın Değer Kaybı Ortaya Çıktı!

Elon Musk İçin İşler İyi Gitmiyor: X/Twitter’ın Değer Kaybı Ortaya Çıktı!

Eski adıyla Twitter’ı satın alan Elon Musk, tartışmaların odağından bir türlü çıkmıyor. Yaptıklarıyla sürekli gündeme gelen başarılı iş insanı, X’i tam manasıyla yönetemiyor. Bu değer kaybına yansıdı. İşte Twitter’ın resmi kaybı…

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, X'i, eski adıyla Twitter'ı 44 milyar dolara satın almıştı. Geçtiğimiz yıl içinde vermiş olduğu bu ücret fazlasıyla tartışılmıştı. Ancak Musk, Twitter’ı tamamen satın almayı başardı.

Satın alma işleminden beş ay sonra, şirketin değerlemesi zaten yüzde 50'den fazla düşmüştü. O sırada kabaca 20 milyar ABD doları değerindeydi. Düşüş bir türlü durmazken şimdilik değerin yüzde 56 düştüğü biliniyor.

X’İN DEĞER KAYBI SÜREKLİ ARTIYOR

Twitter, değer kaybederken Tesla CEO’su yeni adımlar atmaya çalışıyor. Ancak bunlarda tam olarak bir çözüm üretememiş durumda. Musk, şirket için gelir elde etmek için bankacılık ve ödeme özelliklerini kullanıma sunulmak istiyor.

Dijital varlıklarla ödemenin önünü açmak istemesine karşın bu konuyla ilgili henüz net bir adım atılamadı. Diğer yandan yakın tarihli bir kazanç çağrısında, özelliğin 2024'ün sonunda kullanıma sunulması bekleniyor.

REKLAM GELİRLERİNDE YÜZDE 50 DÜŞÜŞ

Şirketin değer kaybı yüzde 56’ya ulaşırken, reklam gelirleri neredeyse aynı oranda azaldı. Toplamda 19 milyar dolarlık bir değer ile yarısını kaybetmiş durumda.

Twitter’ın yaşadığı kayıplar reklam gelirlerine de yansıyor. Yaz döneminde Elon Musk, X için "reklam gelirlerinde yüzde 50 düşüş ve ağır borç yükü" ile "hala negatif nakit akışı” notunu paylaşmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler