Sasa Patronundan Piyasayı Karıştıran Sözler Üzerine SPK Başkanından Açıklama Geldi!

Sasa Patronundan Piyasayı Karıştıran Sözler Üzerine SPK Başkanından Açıklama Geldi!

SASA 2022'den beri gündemden düşmemişti. Kasım ayında düzeltmeyle başlayan SASA gündemde kalmaya devam ediyor. İşte detaylar...

SASA'nın patronu İbrahim Erdemoğlu'nun açıklamaları, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İbrahim Öztop tarafından farklı şekillerde yorumlandı.

SPK BAŞKANI GÖNÜL'DEN AÇIKLAMA!

SPK Başkanı Gönül, Erdemoğlu'nun hisse fiyatlarıyla ilgili açıklamalarını olumsuz bir bakış açısıyla değerlendirdi. Dün yaptığı açıklamada, benzer durumları geçmişte incelediklerini ve bundan sonra da bu tür durumları dikkatle takip edeceklerini vurguladı. Erdemoğlu'nun açıklamalarına ilişkin olarak şirket sahiplerinin bu tarz ifadelerine temkinli yaklaştıklarını belirtti.

TSPB Başkanı Öztop ise Erdemoğlu'nun açıklamalarını cesur olarak nitelendirdi. Öztop, bu yorumu doğru ya da yanlış olarak nitelendirmekten ziyade, şirket patronunun düşüncelerini ifade etme özgürlüğünü desteklediğini belirtti. Ayrıca, piyasa için bu tür açıklamaların bir kazanım olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler