Elon Musk, ChatGPT’ye Rakip Olmak İçin Yeni Sohbet Robotunu Tanıttı

Elon Musk, ChatGPT’ye Rakip Olmak İçin Yeni Sohbet Robotunu Tanıttı

Yapay zeka alanında savaş kızışıyor. ChatGPT’nin ardından birçok rakip ortaya çıktı. Ancak şu anda sohbet robotu sektöründe liderliği kaptırmadı. Tesla CEO’su Elon Musk, savaşa katılmak için “Grok” adından bir sohbet robotunu tanıttı.

Elon Musk'ın yeni yapay zeka şirketi xAI'den çıkan ilk teknoloji olan Grok’u tanıttı. Elon Musk'ın yeni şirketi xAI, sadece iki ayda üstün performansa sahip güçlü bir dil modeli inşa ettiğini belirtti.

Geçen hafta Elon Musk, yapay zekanın yarattığı varoluşsal riski abartmak için yeni bir keşfi duyurdu. En son şirketi olan xAI'nin rakipten daha az korkuluklu güçlü bir AI geliştirdi. Yeni sohbet robotunun ne kadar hünerli olduğu iste tam olarak bilinmiyor.

MUSK’IN YENİ OYUNCAĞI “GROK”

Grok; teknoloji çevrelerinde "anlamak" anlamına gelen bir isim. AI modeli, "soruları zekâ ile cevaplamak için tasarlanmıştır. Şirketin web sitesinde, "Ayrıca, diğer birçok yapay zeka sistemi tarafından reddedilen soruları da cevaplayacak” açıklamasına yer verilmesi dikkat çekici oldu.

Grok, geçen Kasım ayında yapımcısı OpenAI tarafından halka sunulan bir AI sohbet robotu olan ChatGPT'ye rakip olmayı amaçlıyor. Musk, OpenAI'nin kurucu ortağıdır, ancak beş yıl önce kısmen ortaklığın yönüyle ilgili anlaşmazlıklar nedeniyle istifa etmişti.

OPENAI’DAN ÇIKAN MUSK, KENDİ YAPAY ZEKA ROBOTUNU OLUŞTURDU!

Tesla ve X CEO’su Musk daha önce yapay zekanın gelişme hızı ve teknolojinin insan toplumunu temelden daha da kötüleştirme potansiyeli hakkındaki endişelerini dile getirmişti. Yine de yapay zeka kullanımı konusunda iyimser kalabildiğini gösteriyor.

xAI, X kullanıcıları daha fazla bilgi ile besledikçe Grok'un hızla iyileşmesini bekliyor. OpenAI’den istifa ettikten sonra rekabetin olduğu ortama Elon Musk geri döndü. Yeni bir isim ile ChatGPT’nin karşısına çıktı. Başarılı olup olmayacağı ise merak konusu…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler