Copilot Yeni Güncelleme Aldı: Peki Yapay Zeka Uygulamasında Neler Değişti?

Copilot Yeni Güncelleme Aldı: Peki Yapay Zeka Uygulamasında Neler Değişti?

OpenAI ve Google geçen hafta AI etkinliğinin ardından Microsoft’tan atak geldi. Şimdi sıra Microsoft’a geçti. Teknoloji devi hem Copilot güncellemesi hem de PC’lerde yeni kullanımı duyurdu.

Microsoft için yoğun bir hafta oldu. Redmond teknoloji devi, Pazartesi günü yıllık Build konferansında Copilot+ PC'ler ve yeni bir Phi Silica küçük modeli gibi birçok AI merkezli duyuru ile geldi. Ayrıca şimdi, Windows Copilot Library, yerel AI geliştirme için birkaç güçlü API alıyor.

Microsoft, AI temsilcisini Microsoft Teams içindeki işyeri sohbetlerine ve toplantılarına getirerek Team Copilot'u tanıttı. Team Copilot, Microsoft'a göre insanların işte daha üretken olmalarına yardımcı olan "ekibin değerli bir üyesi" olacak şekilde tasarlanmıştır.

adobestock-712604714-editorial-use-only-aufmacherbild-preview.jpeg

COPİLOT’TAN YENİ GÜNCELLEME

Microsoft, DiskANN da dahil olmak üzere en az 40'tan fazla cihaz içi AI modelinin ve algoritmasının Windows Copilot Library'de yerel olarak yerleşik olduğunu söylüyor. Daha sonra Studio Effects, Live Captions Translations, OCR, Recall with User Activity ve daha fazlası gibi kullanıma hazır AI API'lerine sahiptir.

Önemli olan, bu API'lerin geliştiricilerin AI deneyimlerini uygulamalarına kolayca dahil etmelerine izin vermesidir. Örneğin, WhatsApp, kullanıcılar uygulama içinde bir kamera kullandığında kullanıcıların AI efektlerini kullanmasına izin verecek Windows Studio efektleri API'sini kullanır.

Microsoft'un en son küçük dil modeli olan Phi Silica, geliştiricilerin denemesi için Haziran ayından itibaren Kullanıcılara sunacak. Phi-3 ailesinden üretilen Phi Silica, "Copilot+ PC'lerdeki NPU'lar için özel olarak üretilmiştir" ve daha uygun maliyetli ve güç dostu olacaktır. 650 token/saniyede ilk token gecikmesi için sadece 1,5 Watt tüketir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler