Çocuklar YouTube Kanalı Açabilir Mi? Kazanç Elde Edebilir Mi?

Çocuklar YouTube Kanalı Açabilir Mi? Kazanç Elde Edebilir Mi?

Çocuklar Youtube kanalı açabilir mi ve kazanç elde edebilir mi? Bu makalede, çocukların Youtube kanalı açma sürecini, kazanç elde etme yöntemlerini ve ebeveyn kontrolünde güvenli içerik üretimini öğrenin.

Youtube’un her yaş kitlesinde yaygınlaşmasının ardından “çocuklar YouTube kanalı açabilir mi?” sorusu da sıklıkla sorulur duruma gelmiştir. Bilindiği gibi bu tür uygulamaların her yaştan kullanıcısı bulunmaktadır. Ancak durum kanal açmak ise bu noktada dikkat edilmesi gereken birtakım konular bulunmaktadır.

ÇOCUKLAR YOUTUBE KANALI AÇABİLİR Mİ?

Günümüz çocukları, sosyal medyaya ilgili olarak büyümektedirler. Bundan dolayı da her yaş grubundan çocuk, Youtube kanalı açmak isteyebilmektedir. Nitekim pek çok çocuk da ailelerinin haberiyle veya haberleri olmadan Youtube kanalı açmaktadır. Önemli olan, çocukların Youtube kanalı açmasından ziyade ebeveynlerin bu kanalı düzenli bir şekilde kontrol etmesidir.

Youtube standartlarına göre 13 yaşından küçük çocukların uygulamayı kullanması ve kanal açması sakıncalıdır. 13 yaşından küçük çocukların kendi yaş grubuna uygun içerikleri izleyebilmesi için de Youtube Kids seçeneği devreye sokulmalıdır. Youtube Kids sayesinde çocuğunuza uygun olmayan içerikler çocuk hesabında aratılamayacak ve çocuğunuzun karşısına çıkarılmayacaktır.

youtube-kids.jpg

YOUTUBE KİDS NEDİR?

Youtube Kids, adından da anlaşılabileceği gibi Youtube platformunun çocuklar için hayata geçirdiği bir projedir. Her yaş grubundan çocuklar, Youtube Kids platformunda her türlü çocuk videolarına kolaylıkla ulaşabilmektedir. Elbette ki bu uygulama, ebeveynlerin izinleri doğrultusunda çocukların karşısına videolar çıkarmaktadır. Kısacası ebeveynlerin istemediği kanallar, çocukların ana sayfasına düşmemektedir. Bu noktada Youtube Kids, tamamen ebeveyn kontrolü altında olan bir platformdur.

Youtube Kids’in avantajları şunlardır:

• Çocuklar, zararlı Youtube yorumlarından korunmaktadır.

• Uygulamanın ayarları yalnızca ebeveynler tarafından değiştirilmektedir.

• Çocukların karşısına yalnızca onayladığınız içerikler çıkmaktadır.

• Youtube Kids içerisinde eğitici ve öğretici binlerce video bulunmaktadır.

• Çocuk psikolojisini olumsuz anlamda etkileyecek hiçbir video veya yorum bu platformda yoktur.

YOUTUBE KİDS ÜCRETSİZ Mİ?

“Youtube Kids ücretsiz mi?” sorusuna yanıt olarak, Youtube Kids tamamen ücretsiz bir şekilde Youtube kullanıcılarına sunulmuş bir hizmettir. Youtube, çocuk kitle de dâhil olmak üzere her türlü kitleyi bünyesinde barındırmaktadır. Youtube Kids, tamamen ücretsiz bir şekilde bütün ülkelerde kullanılabilir durumdadır.

ÇOCUKLAR YOUTUBE KANALINDAN KAZANÇ ELDE EDEBİLİR Mİ?

Sosyal medya geliştikçe Youtuber dediğimiz yeni bir meslek grubu oluşmuştur. Günümüzde de binlerce kişi Youtuber olarak Youtube sitesinden kazanç sağlamaktadır. Youtuber olarak nitelendirilebilecek bir yaş grubu da çocuklardır. Çocuklar, içerik ürettiği kanallardan ebeveynlerin yardımıyla kazanç sağlayabilmektedir. Ancak ebeveyn kontrolünde olmayan hesapların buradan kazanç sağlayabilmesi mümkün değildir.

Youtube içerisinde binlerce çocuk kanalı bulunmaktadır. Bu kanalların izlenme sayıları da oldukça yüksektir. Çünkü çocuklar, sosyal medya platformu kullanıcılarının büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Bundan dolayı Youtube da yoğunlukta olan bu kullanıcı kitlesini asla küçümsememektedir.

YOUTUBE’DAN NASIL KAZANÇ SAĞLANIR?

Youtube’dan kazanç sağlamak için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Çocukların içerik üreterek kazanç elde etmeleri için ebeveynlerin dikkat etmesi gerekenler şunlardır:

İçerik Üretimi: Çocuklarınızın ürettiği içeriklerin uygun ve kaliteli olması gerekmektedir.

Ebeveyn Kontrolü: Çocukların hesapları ebeveynler tarafından düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Monetizasyon: Youtube’un reklam programı olan Adsense ile kazanç sağlanabilir. Ebeveynlerin bu süreçte çocuklarına yardımcı olması gerekmektedir.

Sponsorlu İçerikler: Popüler çocuk kanalları, çeşitli markalarla sponsorlu içerikler üreterek ek gelir elde edebilirler.

ÇOCUKLAR TARAFINDAN YOUTUBE NASIL KULLANILMALIDIR?

Başta da belirtildiği üzere Youtube, 13 yaşındaki küçük kullanıcıların ebeveyn kontrolü altında uygulamayı kullanmalarını önermektedir. İçerik üretmek isteyen çocukların ebeveynleri ise bu konuda ekstra dikkatli olmalıdır. Sonuç olarak çocukların içerik üretmesi, kimi zaman riskli olabilmektedir. Bu risk ise hem diğer Youtube kullanıcılarını hem de çocuğun kendisini kapsamaktadır. Bundan dolayı içerik üretmekte kararlı olan çocukların ebeveynleri ekstra kontrol altında Youtube hesabını yönetmelidir.

YOUTUBE’DA GÜVENLİ İÇERİK ÜRETİMİ İÇİN İPUÇLARI

Ebeveyn Onayı: Çocukların ürettiği içerikler mutlaka ebeveyn onayından geçmelidir.

Gizlilik Ayarları: Hesap gizlilik ayarları, çocukların güvenliği için uygun şekilde ayarlanmalıdır.

Yorumlar: Yorumlar düzenli olarak kontrol edilmeli ve olumsuz yorumlar silinmelidir.

Kullanıcı Bilinçlendirme: Çocuklar, internet güvenliği ve gizliliği konusunda bilinçlendirilmelidir.

Çocuklar Youtube kanalı açabilir ve ebeveynlerinin yardımıyla kazanç elde edebilirler. Ancak bu süreçte ebeveynlerin dikkatli olması ve çocukların internet güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Youtube Kids, çocuklar için güvenli bir platform sunarak, ebeveynlerin kontrolü altında içerik üretmelerine ve izlemelerine olanak tanır.

antalyahaber.tv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler