Çinli Bilim İnsanları Sonunda Bunuda Yaptı: Deri Altı Kablosuz Şarj Cihazı

Çinli Bilim İnsanları Sonunda Bunuda Yaptı: Deri Altı Kablosuz Şarj Cihazı

Teknoloji günden güne çılgın bir şekilde büyüyor. İnsan vücuduyla adeta yapışık hale gelen teknoloji, bütünüyle gerçek oluyor. Çinli bilim insanlarının üstünde çalıştığı kablosuz şarj cihazı bakın nerenin üstünde deneme yapıldı?

Bilim insanları, biyolojik olarak parçalanabilen ve esnek kablosuz implante edilebilir bir güç sistemi için bir prototip oluşturuldu.

Çinli bilim insanları, tamamen biyolojik olarak parçalanabilen ilaç dağıtım sistemleri gibi biyoelektronik implantlara güç veren biyolojik olarak parçalanabilen, kablosuz bir enerji alma ve depolama cihazı oluşturdu.

DERİYE NÜFUZ EDEN KABLOSUZ ŞARJ ÜNİTESİ

Çinli bilim insanları, dünyada bir ilke imza attı. Deri altına yerleştirilebilen kablosuz şarj cihazı geliştirdi. Deri implantları olarak da geçen biyolojik bir mekanizmaya sahip.

İzleme sensörleri ve ilaç dağıtım implantları gibi implant edilebilir biyoelektronik sistemler, hastaları tam olarak izlemek ve tedavi etmek için geliştirildi.

Konuya ilişkin haber South China Morning Post tarafından paylaşıldı. Makaleye göre, biyolojik olarak parçalanabilen güç kaynağı üniteleri olmasına rağmen, genellikle yalnızca bir kez kullanılabilirler ve biyomedikal uygulamalar için yetersiz güç üretimine sahiptirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler