ChatGPT’de Büyük Yenilik: Artık Hafızaya Kaydediyor…

ChatGPT’de Büyük Yenilik: Artık Hafızaya Kaydediyor…

OpenAI, ChatGPT'nin yeni bir veriyonunu duyurdu. Hem bireysel kullanıcılar hakkındaki bilgileri hem de chatbot'un farklı sorgu türlerine nasıl yanıt vermesini istediklerini hatırlamasını sağlayacak bir özellik ekliyor.

Bir AI chatbot ile konuşmak ve  defalarca söylediğiniz şeyleri tekrarladığınızda durum karışabiliyor. İşte yeni sürüm ile bunun önüne geçilecek. OpenAI bunu düzeltmeye ve kendi botunu büyük bir şekilde kişiselleştirmeye çalışıyor.

Botun zaman içinde sizinle ve konuşmalarınızla ilgili bilgileri hatırlamasını sağlayacak ChatGPT için "bellek" kullanıma sunuluyor.

chatgpt-885.png

YENİ HAFIZA SÜRÜMÜ İKİ ŞEKİLDE ÇALIŞACAK

Bellek iki yollu bir şekilde çalışır. ChatGPT'e sizinle ilgili belirli bir şey hatırlamasını söyleyebilirsiniz: her zaman Javascript'te kod yazarsınız. ChatGPT, soru sorarken ve cevap alırken sizinle ilgili bilgileri depolayarak zaman içinde bu ayrıntıları almaya çalışabilir. Her iki durumda da amaç, ChatGPT'nin her seferinde hatırlatılmaya gerek kalmadan biraz daha kişisel ve biraz daha akıllı hissetmesidir.

840-560.jpeg

CHATGPT DAHA KİŞİSEL OLACAK

OpenAI'nin en son sürümünün sağlaması gereken şey budur. Şirket, kim olduğunuzu, nasıl çalıştığınızı ve ne hakkında sohbet etmeyi sevdiğinizi hatırlatan bir işlev olan ChatGPT'de uzun süreli bellek kullanıma sunmaya başlıyor.

Kullandığınız her özel GPT'nin de kendi belleği olacaktır. OpenAI, Kitaplar GPT'sini örnek olarak kullanır; bellek açıkken, hangi kitapları okuduğunuzu ve hangi türleri en çok sevdiğinizi otomatik olarak hatırlayabilir.

YENİ SÜRÜMLE DAHA İYİ YANIT VERİYOR

Basitçe Memory olarak adlandırılan bu, geçen Temmuz ayında piyasaya sürülen "özel talimatlar" aracı OpenAI'yi turboşarj eden bir AI kişiselleştirme özelliğidir. ChatGPT özel talimatlarını kullanarak, bir kişi chatbot’un her şeyi hatırlarmasını sağlayabilir. Chatbot, ayrıntıları asla unutmayan bir ilk buluşma gibi, bu konuşmadaki gelecekteki yanıtlarda bu bilgileri dikkate alır ve kullanıcının karşısına tekrar çıkarır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler