Bir zamanların Efsanesi MSN’in kapanmasının 10. yıl dönümü!

Bir zamanların Efsanesi MSN’in kapanmasının 10. yıl dönümü!

Bir devrin efsanesi MSN Messenger 10 yıl önce kapandı. 8 Nisan 2013 tarihinde MSN Messenger 14 yıllık yolculuğunu tamamladı.

Bir devrin efsanesi MSN Messenger 10 yıl önce kapandı. 8 Nisan 2013 tarihinde MSN Messenger 14 yıllık yolculuğunu tamamladı. Sohbet uygulaması 2000-2008 yılları arasında herkesi kendine bağımlı hale getirmişti. Facebook'un 4 Şubat 2004'te ortaya çıkışı ve 2007'den beri popülaritesi MSN Messenger için yolun sonunu getirdi. İnsanlar mail adresleri ile kaydolarak diledikleri gibi sohbetler edebiliyordu. Hatta, bazıları tarafından rahatsız edici bulunan ekran titretme özelliği bile vardı. MSN zamanında ilk aşkını yaşayanlar bile olmuştu. İnternet kullanıcılarının o dönemlerde hayatlarında çok önemli bir yer tutuyordu.

MSN'İN YERİNİ FARKLI UYGULAMALAR ALDI

MSN ile hayatımıza giren emojiler ve çıkartmalar herkesçe sevilerek kullanılıyordu. Emojileri ilk olarak MSN simgeleriyle kullandık. Ayrıca MSN'deki çıkartmalar ile diğer kullanıcıların bilgisayarlarına animasyonlu çıkartmalar gönderilebiliyordu. O dönemin belki de en büyük bulut uygulaması yine MSN'di. Özellikle o zamanlar Minecraft gibi düşük boyutlu oyunları MSN üzerinden paylaşmak mümkündü. Çalma listelerinizi de paylaşabiliyordunuz. Üst kısımda dinlediğiniz parçayı gösterebiliyordunuz. "Kuzenim yazmış" yalanı da ilk olarak MSN'de ortaya çıkmıştı. Söylenen kötü sözler ya da başarısız aşk itirafı deneyimlerinde suçlar kuzenlere atılmaya başlanmıştı. Pek çok eğlenceli ve farklı özellik MSN ile hayatımıza girmişti. Ancak, daha sonra bir anda hayatımızdan çıktı. 2013 tarihinde MSN uygulaması tamamen son buldu ve ortadan kalktı.

Günümüzde hala MSN'i özleyen pek çok insan var ve bolca nostaljisi yapılıyor. Ancak, bu uygulamanın hayatımızdan çıkması sonrası insanlar artık çok daha farklı ve modern mesajlaşma uygulamalarını kullanmaya başladı. Örneğin, dünyanın en yaygın kullanılan uygulaması Whatsapp bunlardan biri. Elbette Skype, Line, WeChat, Telegram, Facebook Messenger ve daha pek çok mesajlaşma uygulaması da mevcut. Bunlar uygulamalar arasında popüler olanlar. Çok fazla meşhur olmayan ancak insanlar tarafından kullanılan, farklı mesajlaşma yöntemleri de mevcut. Evet, MSN bir efsaneydi ancak miadını doldurmuştu. Gelişen teknoloji bizlere çok daha yeni alternatifler sunuyor ve insanlar da bu yenilikleri takip etmekten kendilerini alamıyor. İleride çok daha gelişmiş uygulamalar da göreceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler