Bilim İnsanlarından Önemli Uyarı: Güneş Fırtınası Dünya’yı Etkileyebilir

Bilim İnsanlarından Önemli Uyarı: Güneş Fırtınası Dünya’yı Etkileyebilir

Dünya dışında yaşanan pek çok olay gezegenimizi doğrudan ya da dolaylı yoldan etkileyebiliyor. Özellikle meteor, yıldız olayları ve güneş sisteminde yaşananlar, Dünya’yı etkisi altına alabiliyor. 2024 yılı için ise yeni uyarı geldi.

Bilim insanları, 2024 yılında yaşanması muhtemel doğa olayları karşısında insanları uyardı. Uzmanlar, özellikle de Güneş fırtınası hakkında peş peşe açıklamalarda bulundu. 2024 yılı içinde gerçekleşmesi beklenen “Güneş Fırtınası” Dünya’yı etkileyebilecek.

Güneş fırtınasının etkileriyle beraber internet kesintilerinin meydana geleceği aktarıldı. Bilim insanlarına göre, olası şiddetli fırtınalar Dünya’da haftalarca sürebilecek internet kesintilerine yol açabilir.

DÜNYA GENELİNDE ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

Tüm evrenin enerjisi olan Güneş, yaklaşık 11 yıldır bir solar patlamalar yaşıyor. Güneş lekeleri olarak da bilinen Güneş’in yüzeyinde manyetik değişiklikler oluşuyor. Bu yapılar takımadalarını andırıyor.

Güneş lekelerinin ortaya çıkmasıyla beraber Güneş fırtınaları ortaya çıkıyor. Fırtına uzay boşluğunda yer alan birçok uyduya zarar verebiliyor. Bir araştırmaya göre Güneş fırtınası 2024 yılının başlarında olacak ve Dünya genelinde etkisini gösterecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler