Baykar Grubu’nun TB3 Uçuş Testleri Başladı

Baykar Grubu’nun TB3 Uçuş Testleri Başladı

Türkiye’nin milli ve yerli gururu Baykar Grubu yeni insansız hava aracı için uçuşlarına başladı. Birçok ilklerin yaşanacağı yeni araç, üstün özellikleriyle öne çıkıyor. İşte TB3 hakkında bilmeniz gerekenler…

Baykar’ın ürettiği İHA ve SİHA’lar sadece Türkiye’de değil, dünyada ses getirdi. Sürekli gelişen insansız hava araçları yurtdışından da talep görüyor. 33 ülkeye ihraç edilen araçlar, Türkiye’nin gururu öne çıkıyor.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yeni TB3 hakkında konuştu. Bayraktar, "Türkiye, dünyada en yakın rakibinden (ABD'li) 5 kat daha fazla bilinen SİHA'ları üretmiş durumda. Teknolojiyi kullanma açısından bakacak olursanız Türk orduları SİHA'larla kazanılan ilk savaşı da Bayraktar TB2 ile kazanmış durumda.” Açıklamasını yaptı.

TB3 TESTİ BAŞARILI ŞEKİLDE GERÇEKLEŞİYOR

Bayraktar’ın yeni ve son ürettiği insansız hava aracı, TB3 test uçuşlarını yapıyor. Bu uçuşların ikincisi ve üçüncüsü de başarılı şekilde gerçekleşti. TB3’ün öne çıkan en büyük özelliği ise, kısa pistlere iniş ve kalkış yapması. Selçuk Bayraktar,

İnsansız hava araçlarımızda çok yüksek teknolojiye sahip elektro-optik sistemler kullanıyoruz. ASELSAN'ın kameraları bir ara gündeme gelmişti, ambargo gibi şeyler söylenmişti. Bugün o yerli kameralar 10'dan fazla ülkeye ihraç edilmiş durumda. Bu kameranın çok daha yenisini de geçen hafta test ettik, yakın zamanda kullanıma girecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler