Kredi Derecelendirme Kurumu, 2024 Yılı İçin Dolar Tahminini Açıkladı

Kredi Derecelendirme Kurumu, 2024 Yılı İçin Dolar Tahminini Açıkladı

Standart and Poor’s Türkiye, hakkında önemli bir notu paylaştı. 2024 yılında dolar tahmini açıkladı. Türkiye’nin durumu yurtdışından da takip ediliyor. İşte 2024 dolar tahmini…

Yıllarca yükselen enflasyonun ardından ülkeyi daha ortodoks bir para politikasına kaydırmaya yönelik son çabalar yine de yeterli sonuç vermemiş gibi duruyor. Agresif bir faiz indirimi döngüsünün 2021 sonlarında dövizde tarihi bir çöküşe yol açmıştı. Ardından enflasyon geçen yıl %85'in üzerine çıktı.

Mayıs seçimlerini kazandıktan sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan rotayı tersine çevirdi. Agresif parasal sıkılaştırma da dahil olmak üzere daha ortodoks politikaları benimsemesi için yeni bir ekonomi ekibi atadı.

S&P, 2024 DOLAR TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Politika değişikliğinin ardından S&P Global Ratings, aşırı ısınan ekonomiyi soğutmaya ve döviz kurunu istikrara kavuşturmaya yönelik hamleleri öne çıkardı. Daha az devlet kontrolü altında olan lira, oylamadan bu yana yüzde 26 civarında değer kaybetti. Dolar karşısında Türk lirası günden güne kayıp gördü.

S&P Türkiye büyüme beklentilerine karşın Dolar/TL kurunda önemli bir rakamı ortaya çıkardı. Standart and Poor’s, 2024 yılında Türk lirasının dolar karşısında 40 liraya ulaşacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler