Apple’ın Yapay Zekası Hakkında Son Gelişmeler ve Yaşananlar

Apple’ın Yapay Zekası Hakkında Son Gelişmeler ve Yaşananlar

Uzun süredir beklenen Apple Yapay Zeka etkinliği geçtiğimiz günlerde gerçekleşmişti. Bu yapay zeka etkinliğinin ardından halen merak edilen birçok konu var. Peki yapay zeka konusunda son gelişmeler neler oldu?

Aylarca süren spekülasyonlardan sonra Apple, geçen hafta iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch için kapsamlı bir üretken AI araçları ve işlevleri setini duyurdu. Geçen haftaki yıllık geliştiriciler konferansında yapacağını düşündüğümüz şeyi yaptı.

CEO Tim Cook, "Apple Intelligence"ı "tüm kişisel verilerinizin bağlamını anlayan bir "kişisel zeka sistemi" olarak nitelendirerek "son derece yararlı ve alakalı zeka" sunabilir ve böylece "cihazlarınızı daha da kullanışlı ve keyifli" hale getirebilir.

siri-fsb5b98qe526-og.png

APPLE’IN YAPAY ZEKA ETKİNLİĞİ

Apple’ın yapay zekası, iOS 18 ve diğer işletim sistemi yazılımlarının kişisel verilerinizi (metinler, e-postalar, belgeler, fotoğraflar, videolar, ses, takvim, arama geçmişi) yanıtlar vermek ve işleri halletmenize yardımcı olmak için kullanmasına izin verecektir.

Bu, e-posta yazmayı ve farklı tarzlarda e-postaları yeniden yazmayı; dilbilgisi ve kelime seçiminizi kontrol etmeyi; ve arka plandaki kişiler de dahil olmak üzere görüntüde beğenmediğiniz şeyleri kaldırmanıza olanak tanıyan bir Temizleme aracıyla fotoğrafları düzenlemeyi içerir.

Genmoji adlı yeni bir nesil AI emoji oluşturucu var. Bu da birkaç basit kelimeyle özel emoji oluşturmanıza olanak tanır. Messages, Apple'ın Freeform ve Pages uygulamalarında ve yeni bir Image Playground uygulamasında kullanılmak üzere görüntüler oluşturmak için üretken yapay zekayı kullanmak için bir tema, aksesuar, yer ve daha fazlasından seçim yapmanıza olanak tanıyan Image Playground adlı bir görüntü oluşturucu var.

siri1200generica.jpg

YAPAY ZEKA VE SİRİ

Apple'ın stratejisinin büyük bir kısmı, Siri sesli asistanına daha büyük bir konuşma parçası oldu. Apple'ın Siri'nin yıllar içinde Alexa ve Google Assistant gibi rakiplerin gerisinde kalmasına izin verdiği için hoş bir güncelleme vermek etrafında inşa edildi. Siri ayrıca ekranda farkındalık elde ediyor, böylece telefonunuzun ekranındakilere göre harekete geçebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler