NBA’de Şampiyon Belli Oldu: Uzun Bir Aradan Sonra Celtics Güldü

NBA’de Şampiyon Belli Oldu: Uzun Bir Aradan Sonra Celtics Güldü

Boston Celtics 18. kez NBA şampiyonu oldu. Final serisinde Celtics rakibini 4-1 mağlup etti ve mutlu sona ulaştı. Boston, finalde Dallas Mavericks'e hakim oldu ve Celtics'in hikayeli tarihindeki en iyi sezonlardan birini kapattı.

Pazartesi gecesi geç saatlerde, Celtics'in NBA Finallerinin 5. maçında Mavericks'i mağlup etti. 5. Maçta 4’üncü galibiyetini alan Celtics, 18’inci şampiyonluğuna ulaştı. Son şampiyonluğunu kazanmasının ardından takım büyük coşkuyla kutlama yaptı.

Bu geceki zafer, Celtics'in bir kez daha 18 şampiyonlukla profesyonel basketbolda en çok kazanan takım olduğu anlamına geliyor. Daha önce, rakipleri Los Angeles Lakers 17 şampiyonlukla liderliği paylaşıyordu.

ekran-resmi-2024-06-18-16-33-46.png

CELTİCS’TEN MUTLU SON

Boston, ligdeki en güçlü basketbolcularından ikisi olan Mavericks'in tüm yıldızları Luka Doncic ve Kyrie Irving'e karşı adam adam savunmalarıyla seriye hakim oldu. Maç başına ortalama 20 sayı alırken takımının kilitli savunmasına liderlik eden Boston'dan Jaylen Brown, finallerin MVP'si seçildi.

Celtics, ligdeki en iyi rekor olan 64-18 ile normal sezondan çıkarak şampiyonluğu kazanmak için açık bir şekilde önde gelen performans sergiledi. Boston tüm sezon boyunca NBA'deki en iyi takımdı. Celtics normal sezonda 64 maç kazandı.

Celtics'in 17 Haziran 2008'de kazandıkları son şampiyonluğundan tam 16 yıl sonra geliyor. Tatum ve Brown liderliğindeki Celtics, son yıllarda Doğu Konferansı finallerinde dayanak noktası oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler