Apple’ın Journal Uygulaması Hakkında Bilmedikleriniz…

Apple’ın Journal Uygulaması Hakkında Bilmedikleriniz…

Apple, 10 Haziran'da WWDC etkinliğinin yankıları sürüyor. Şirket, iOS 18'i tanıttığında, teknoloji devi ana ekran özelleştirme ve mesajlar yükseltmeleri gibi bir avuç yeni özellik gösterdi.

Journal uygulaması, bir yıl önce WWDC 2023'te iOS 17 ile birlikte duyurulduğunda çok dikkat çekti. Apple, uygulamayı Eylül ayında iOS 17 veya iPhone 15 serisi ile yayınlamazken, teknoloji devi uygulamayı Aralık ayında iOS 17.2 ile piyasaya sürdü.

Uygulama, günlük kaydı, anksiyeteyi yönetmeye yardımcı olmak, stresi azaltmak ve depresyonla başa çıkmak da dahil olmak üzere birçok zihinsel sağlık yararı ile ilişkilendirilmiştir. Bazı insanlar günlük tutmayı hatırlamakta veya ne yazacaklarını bulmakta zorlanabilir.

Apple'ın Journal uygulaması, telefonunuzdayken birkaç düşünceyi not etmeyi kolaylaştırır ve size bir günde ne yaptığınız hakkında yazma istemleri ve diğer hatırlatıcılar sağlar.

ekran-resmi-2024-06-26-08-10-49.png

JOURNAL UYGULAMASI NEDİR?

Journal, kullanıcıların günlük girişleri yazmalarına ve resimleri, videoları ve diğer içerikleri kolayca eklemelerine yardımcı olmak için Apple tarafından geliştirilen bir uygulamadır. Girişleriniz iPhone'unuzda yerel olarak saklanır ve iCloud'da yedekleyebilirsiniz.

Journal, hakkında yazabileceğiniz Reflections adı verilen istemler sağlar. Uygulama ayrıca belirli verilere erişebilir. Bu verilere dayanarak ne yazacağınız konusunda size önerilerde bulunabilir.

JOURNAL'I KİMLER KULLANABİLİR?

Apple, iOS 17.2 güncellemesine Journal'ı dahil etti. Bu nedenle güncellemeyi veya iOS 17.4 gibi daha sonraki güncellemeleri indirdiyseniz, uygulamayı ana ekranınızda görmelisiniz. Bu güncellemeyi almayan iPhone modellerinde Journal olmayabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler