Bir Fed Yetkilisi, Bu Yıl Faiz İndirimi Olmayacağını Söyledi

Bir Fed Yetkilisi, Bu Yıl Faiz İndirimi Olmayacağını Söyledi

Fed Valisi Michelle Bowman, 2025'ten önce faiz indirimleri görmenin olası olmadığını belirtti. Bunun için Federal Rezerv faiz indirimleri konusunda şahin bir duruş sürdürmeye devam ediyor.

Federal Rezerv Valisi Michelle W. Bowman, 2024'te faiz oranlarını düşürmeyi düşünmenin erken olduğunu açıkladı. Bu duyuru, hem geleneksel hem de dijital pazarlarında artan bir hassasiyet ardından geliyor. Ayrıca, bu hafta içinde önemli ekonomik veri açıklamaları beklendiği için açıklamalar kafa karıştıcı oldu.

FEDERAL REZERV VALİSİ FAİZ İNDİRİMİ ERTELİYOR

Yakın tarihli bir açıklamada Vali Bowman, ABD enflasyonunu kontrol etmede mütevazı bir ilerleme kaydedilse de, yüksek kaldığının ve çeşitli yukarı yönlü risklere maruz kaldığının altını çizdi. Bu bakış açısı, Federal Rezerv'in belirsiz bir ekonomik manzaranın ortasında para politikasına yönelik temkinli yaklaşımıyla uyumludur.

feeddddd.jpg

Dahası, Bowman, Federal Rezerv'in bağımsızlığını sürdürmesi ve karar alma süreçlerinde apolitik kalması gerekliliğini vurguladı. Bowman şunları ekledi:

“Son iki yılın aksine, önümüzdeki aylarda ABD'deki para politikası yolunun, İngiltere de dahil olmak üzere diğer gelişmiş ekonomilerinkinden farklı olabilir. Çünkü yargı alanlarındaki temel ekonomik gelişmeler ve görünümler daha fazla heterojenlik sergilediğinden, mümkündür."

BU HAFTA ÖNEMLİ VERİLER VAR

Açıklamalar, ABD'nin ikinci revizyonundan önce geldi. 27 Haziran Perşembe günü açıklanacak olan ilk çeyrek için GSYİH verileri merakla bekleniyor. Ek olarak, Kişisel Gelir, Kişisel Harcamalar ve ABD ile ilgili kritik veriler açıklanacak.

PCE enflasyonunun Cuma günü piyasaya sürülmesi planlanıyor. Özellikle PCE ve Çekirdek PCE enflasyon verileri piyasa katılımcıları tarafından yakından incelenecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler