Apple Elektrikli Araç Sevdasından Vazgeçiyor: Yapay Zekaya Daha Çok Odaklanacak

Apple Elektrikli Araç Sevdasından Vazgeçiyor: Yapay Zekaya Daha Çok Odaklanacak

Apple elektrikli araç yarışına gireceğini ilk duyurduğunda, Elon Musk küçümsemişti. Tesla'nın CEO'su 2015 yılında Alman Handelsblatt gazetesine verdiği demeçte, teknoloji devi Apple ile ilgili dalga geçmişti. Gelinen süreçte Musk’ın haklı olduğu görüldü.

Bloomberg'e göre Apple, elektrikli bir araba geliştirme konusundaki uzun süredir söylentilere dayanan "Titan Projesi" çalışmasını durdurdu. Şirketin haberi Salı günü paylaşıldı. Elektrikli arabanın arkasındaki 2.000 kişilik ekipteki birçok kişinin bunun yerine üretken yapay zeka çabalarına geçeceğini söylediği bildirildi.

İŞTEN ÇIKARMALAR OLACAK

Bloomberg'in bildirdiğine göre, Apple'ın baş işletme sorumlusu Jeff Williams ve projeden sorumlu başkan yardımcısı Kevin Lynch, çalışanları projenin durdurulması konusunda bilgilendirdi. İşten çıkarmaların da olacağını ekliyor. Ancak kaç işçiyi etkileyeceği belli değil.

Apple'ın kendi elektrikli arabasını yapma çabaları yıllardır söyleniyor. Son raporlar Apple'ın hala proje üzerinde çalıştığını öne sürdü. Bu ayın başlarında Wired, Apple'ın geliştirdiği otonom sürüş teknolojisini kullanarak 2023'te 70.000 kilometren fazla kat sürdüğünü bildirdi.

Bloomberg Ocak ayında Apple'ın otomobilin beklenen lansmanını 2028'e ertelediğini söylemişti. Şimdi ise ne olacağı bilinmiyor hatta proje tamamen iptal edildi.

APPLE ARABA YERİNE YAPAY ZEKAYA YÖNELİYOR

Bir başka ortaya çıkan iddia ise Apple’ın elektrikli araba yerine artık yapay zekaya daha çok yönelecek. Kurulan ekibin elektrikli otomobil yerine daha çok AI üzerinde çalışmalar yapacağı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler