Apple, Çin İçin Yeni Kararını Açıkladı: İki Uygulama Kaldırılıyor

Apple, Çin İçin Yeni Kararını Açıkladı: İki Uygulama Kaldırılıyor

Apple, ulusal güvenlik endişelerini gerekçe gösteren bir hükümet emrini paylaştı. Buna göre Meta mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı Çin'deki App Store'dan kaldırdı. Bunun yanında Threads’de kalkan diğer uygulama oldu.

Geçtiğimiz haftanın en büyük teknoloji haberlerinden biri de Çin’den geldi. Ulusal güvenlik endişelerini dile getiren Çin hükümeti tarafından, iki uygulama kaldırıldı. Çin'deki App Store'dan WhatsApp ve Threads uygulaması yaptırım gördü.

Meta'nın daha yeni, Twitter-esque metin tabanlı sosyal ağ uygulaması Threads'in de aynı nedenle App Store'dan çekildiğini söyledi.

ÇİN, TEKNOLOJİ SAVAŞINI SÜRDÜRÜYOR

Apple, haber ajansına gönderilen bir mesajda, “Çin Siber Uzay İdaresi, bu uygulamaların ulusal güvenlik endişelerine göre Çin vitrininden kaldırılmasını emretti” açıklamasında bulundu.

Meta, TechCrunch'a iki uygulamasının artık Apple'ın Çin'deki App Store'da mevcut olmadığını doğruladı. Ancak kaldırmalar hakkında daha fazla ayrıntı verilmedi. Bir Meta sözcüsü ise topu Apple şirketine attı.

KULLANICILAR VPN TERCİH EDİYOR

Facebook, Instagram ve Twitter gibi yabancı sosyal medya platformları Çin'de engellenmiş olsa da, uygulama mağazalarından indirilebilir ve bir VPN aracılığıyla kullanılabilir. Pekin, sosyal ağların izlenmesini ve kontrolünü hızlandırmaya çalıştığı için yeni uygulama politikasının bu uygulamayı daha da zorlaştırması muhtemeldir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler