Vatandaşı Yakından İlgilendiriyor: Çalışma Meclisi’nde Emekli Maaşı ve Asgari Ücret Görüşülecek!

Vatandaşı Yakından İlgilendiriyor: Çalışma Meclisi’nde Emekli Maaşı ve Asgari Ücret Görüşülecek!

Milyonları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Asgari ücretli çalışanı ve emekli vatandaş için Çalışma Meclisi tekrardan devrede olacak. Beş yıl sonra Çalışma Meclisi, çözüm odaklı olarak yeniden bir araya gelecek…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş ve Hak-İş sendikalarını ziyaret etti. Ziyarette önemli görüşmeler yapıldı. Yeni bir dönemin başlayacağı mesajları verildi.

Ziyarette en çok Çalışma Meclisi dile getirildi. En son 2019 yılında toplanan Çalışma Meclisi tekrar gündeme geldi. 5 yılın ardından yapılacak olan görüşmede; Türk-İş, Hak-İş, Disk, Tisk, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK gibi sendika ve iş dünyası temsilcileri bulunacak.

BAKAN IŞIKHAN’DAN YENİ DÖNEM MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan, Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş ve heyet, Türk-İş ile Hak İş’i ziyarette bulundu. Yapılan ziyaretin ardından Bakan Vedat Işıkhan şu açıklamalarda bulundu;

“5 yıllık bir aradan sonra Meclisi yeniden topluyoruz. 13. Çalışma Meclisi'ni de yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu dönemki toplantımızın gündemini; 'Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği' olarak belirlemiş bulunuyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler