Apple, AI Konusunda Yayıncılarla Görüşüyor

Apple, AI Konusunda Yayıncılarla Görüşüyor

Teknoloji devi, yapay zeka konusunda adım atmak için önemli görüşmelere başladı. New York Times’ın (NYT) bildirdiğine göre, Apple haber ve yayın kuruluşlarıyla bir araya geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Apple son haftalarda büyük haber ve yayın kuruluşlarıyla müzakerelere başladı. Materyallerini şirketin üretken yapay zeka sistemleri geliştirmesinde kullanmak için izin istedi.

Apple, bazı büyük haber yayıncılarıyla haber arşivlerini lisanslamak ve bu bilgileri üretken yapay zeka sistemlerini eğitmeye yardımcı olmak için görüşüyor. NYT, şirketin görünüşe göre "en az 50 milyon dolar değerinde çok yıllık anlaşmaları" tartıştığını ve Condé Nast, NBC News ve IAC gibi yayınlarla temas halinde olduğunu söylüyor.

APPLE’DAN YENİ YAPAY ZEKA HAMLESİ

Apple'ın son yapay zeka çabaları, OpenAI, Microsoft ve Google gibi rakiplerinkiler kadar ilgi odağı olmadı. Ancak görünüşe göre şirketi rakiplerine yetişmek için çok çalışıyor. Yabancı kaynakların bildirdiğine göre, teknoloji şirketi yapay zekaya milyonlarca dolar harcıyor.

Apple'ın bilgisayarların görüntü oluşturmasına ve bir insan gibi sohbet etmesine olanak tanıyan üretken AI geliştirme yarışında rakiplerini nasıl yakalayacağı merak konusu.

Diğer yandan teknoloji devinin haber makalelerinin arşivlerini lisanslamak için en az 50 milyon dolar değerinde çok yıllı anlaşmalar yaptığını söyledi. Apple'ın iletişim kurduğu haber kuruluşları arasında Vogue ve The New Yorker'ın yayıncısı Condé Nast; NBC News; ve People, The Daily Beast ve Better Homes and Gardens'ın sahibi IAC yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler