Amerika’da TikTok İçin Kısıtlama Sürüyor: İşte Gelişmeler Hakkında Son Detaylar…

Amerika’da TikTok İçin Kısıtlama Sürüyor: İşte Gelişmeler Hakkında Son Detaylar…

TikTok’un kaderi tehlikeye girdi. Amerika ile Çin arasında yaşanan gerginlik teknoloji savaşına remen dönüştü. 24 Nisan Çarşamba günü Başkan Biden, yasağı resmen onayladı.

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Joe Biden, TikTok uygulamanın Çinli ana şirketi ByteDance'in TikTok satmasını veya ülke зçapında serbest dolaşmasına ilişkin bir yasakla karşı karşıya kalmasını talep eden yasa tasarısını imzaladı.

Tasarının yasama başarısı, TikTok'un yakın zamanda ortadan kalkacağı anlamına gelmiyor. ByteDance'in uygulamayı satmak için en az dokuz ayı var. Yeni yasa yasal zorluklar, engeller ve halkın tepkisiyle karşı karşıya kalacak. Ancak TikTok mahkemelerde karşı koymaya yemin etti.

tiktokk.jpg

AMERİKA’DAN TEKNOLOJİYE YASAK

Aylar boyunca, Temsilciler Meclisi üyeleri ve özellikle muhafazakarlar, Çin propagandası ve onu kullanan 170 milyon Amerikalının gözetimi için bir araç olduğunu savunarak TikTok'un ABD'deki yayılmasına karşı çıktılar. Şikayetleri, savaşla ilgili siyasi olarak yüklü içeriğin uygulamayı sular altında bırakmasıyla İsrail-Hamas Savaşı'nın ortasında yoğunlaştı.

Mart ayında Meclis, ByteDance'a iki seçenek veren bir tasarıyı kabul etti. Uygulamayı satmak veya bir yasakla karşı karşıya olarak açıklandı.

Ancak bu tasarının ilerlemesi Senato'ya ulaştığında durgunlaştı. Koridorun her iki tarafındaki senatörler ihtiyatlı olunması çağrısında bulundu. Tasarının yasal bir zorluğa dayanacağından şüphelerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler