AB’den Amerikalı Teknoloji Şirketlerine Soruşturma…

AB’den Amerikalı Teknoloji Şirketlerine Soruşturma…

Avrupa Birliği hafta başında yeni bir karar aldı. Buna göre, kapsamlı yeni Dijital Piyasalar Yasası teknoloji mevzuatı genişletildi. AB’nin aldığı karara göre mevzuatta ilk soruşturma; Apple, Alphabet ve Meta olacak…

Avrupa Birliği, Apple, Meta ve Google hakkında soruşturma başlattı. Kapsamlı yeni dijital rekabet yasası kapsamında, büyük ABD teknoloji şirketlerinin dünya çapında düzenleyici karşı karşıya olduğu aktarıldı.

AB KOMİSYONUNDAN AÇIKLAMA

Avrupa Komisyonu yaptığı açıklamada, “Komisyon, Dijital Piyasalar Yasası (DMA) kapsamında Alphabet'in Google Play'de yönlendirme ve Google Arama'da kendi kendini tercih etme kurallarına, Apple'ın App Store'da yönlendirme kurallarına ve Safari ve Meta'nın 'ödeme veya rıza modeli' için seçim ekranına uygunsuzluk soruşturmaları başlattı” mesajını verdi.

2023/06/08/apple-vision-pro-100.jpg

APPLE, KURALLARI ÇOKTAN ÇİĞNEDİ

Teknoloji devi Apple, AB kurallarına zaten çoktan aykırı düştü. Bu ay, Avrupa Komisyonu'nun Apple'ın uygulama geliştiricilerine iOS kullanıcılarının yaşadığı sıkıntıyı gösterdi.

Uygulamanın dışında bulunan alternatif ve daha ucuz müzik abonelik hizmetleri hakkında bilgilendirmelerini engelleyen kısıtlamalar uyguladığını tespit edildi. Bunun ardından şirkete 1,8 milyar avro (1,95 milyar dolar) para cezasına çarptırıldı.

Komisyon, "web tarayıcısı seçim ekranının tasarımı da dahil olmak üzere Apple'ın önlemlerinin, kullanıcıların Apple ekosistemi içindeki hizmet seçimlerini gerçekten kullanmalarını engelleyebileceğinden endişe duyduğunu" söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler