New York Borsası Tam Zamanlı Çalışma Sistemine Mi Geçecek?

New York Borsası Tam Zamanlı Çalışma Sistemine Mi Geçecek?

New York borsası, yeni bir sistem üzerinde çalışmaya başladı. Dünyanın en büyük borsası NYSE, hafta boyunca ticaret platformunu çalıştırmanın fizibilitesini düşünüyor. Yapılan araştırmalar iyiye mi işaret?

New York Menkul Kıymetler Borsası NYSE, 24 saat hisse senedi alım satımının kripto para piyasası şablonunu benimsemeyi kabul ediyor. Karar, düzenleyiciler ilk 7/24 borsa için bir başvuruyu inceliyor. 24 saatlik ticaretin esası ve zararları hakkında piyasa katılımcılarının devam eden bir anketinin sonucuna bağlıyor.

NYSE TİCARET TEKLİFİNİN KOMPLİKASYONLARI

Financial Times'a göre, NYSE tarafından yapılan anket bu bir yönetim kararı değil. Veri analitiği ekibi tarafından yürütülen bir test. Yine de, yatırımcıların dünyanın en büyük üçüncü şirketi Nvidia veya Apple'ın beğenilerini Doğu Saati ile akşam 8 ile sabah 4 arasında bir gecede ticarete olan ilgisini gösteriyor.

ekran-resmi-2024-04-24-21-22-50.png

NYSE'nin anketi, katılımcılardan her zamanki Pazartesi – Cuma ticaret faaliyetine ek olarak hafta sonları sürekli ticareti tercih edip etmediklerini sordu. Ayrıca, yatırımcıları fiyat oynaklığından ve gecelik personel düzenlemeleri hakkındaki düşüncelerinden korumak için hangi koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini sordu.

thumbs-b-c-866bacb1dd4c0049d00450fac923c4f4-jpg.webp

UZMAN YORUMU PAYLAŞILDI

Georgetown Üniversitesi'nde finans profesörü olan James Angel, gecenin garip saatlerinde ticaret hacmini merak etti, ancak SEC'in bu tür gerekçelerle talebi reddetmemesi konusunda ısrar etti. Yapılan açıklamada;

“Gecenin bir yarısı ne kadar hacim yapacakları hakkında hiçbir fikrim yok. Ancak ticari olarak uygulanabilir olup olmadığına karar vermek gerçekten SEC'e bağlı değil. Piyasanın karar vermesine izin vermekten yanayım. Eğer başarılı olursa, hepimiz daha iyi durumdayız ve eğer olmazsa, borsanın yatırımcıları kaybetti.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler