Green Card Başvuru Sonuçları Açıklandı! DV Lottery 2024 Green Card Başvuru Sonuçlarına Nereden Bakılır?

Green Card Başvuru Sonuçları Açıklandı! DV Lottery 2024 Green Card Başvuru Sonuçlarına Nereden Bakılır?

Green Card başvuru sonuçları nihayet açıklandı. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşama ve çalışma hakkı sağlayan bu başvurular, 4 Ekim ile 7 Kasım tarihleri arasında kabul edilmişti. İşte detaylar...

Green Card başvuru sonuçları açıklandı! Binlerce kişinin yoğun ilgi gösterdiği Green Card çekiliş sonuçları, 4 Mayıs Cumartesi günü DV Lottery sitesi üzerinden erişime açıldı. 

GREEN CARD BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Heyecanla beklenen Green Card başvuru sonuçları sonunda 4 Mayıs'ta açıklandı. Türkiye saatiyle 19:00'da duyurulan Green Card kura çekiliş sonuçları, binlerce başvuru sahibinin merakla beklediği bilgileri içeriyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı ikamet ve çalışma hakkı tanıyan Green Card, ABD hükümeti tarafından kalıcı oturma izni sağlayan bir belge olarak biliniyor. Peki, Green Card sonucu nasıl ve nereden sorgulanır? İşte detaylar...

GREEN CARD BAŞVURU SONUCU SORGULAMA 

Sayfada yer alan uyarı, sonraki sayfaya geçmek için "onay numarası, soyadı ve doğum tarihi" bilgilerinin eksiksiz olarak doldurulmasını gerektiriyor. "Continue" linkine tıkladıktan sonra yeni bir sayfa açılacak.

Green Card başvurusu yapan adaylar, sonuçlarını https://www.dvlottery.state.gov/ adresinden kontrol edebilirler.

Ancak, sitede çıkan uyarıya dikkat etmek önemlidir. Sonraki sayfaya geçmek için "onay numarası, soyadı ve doğum tarihi" bilgilerinin eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. "Continue" linkine tıkladıktan sonra yeni bir sayfa açılacaktır.

GREEN CARD ALMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER NELER?

Green Card almak isteyenler belirli şartları yerine getirmelidir. Başvuru yapacak kişilerin ilk olarak 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Ayrıca Green Card başvurusu yapacak bireyler en az lise mezunu olmalıdır. Lise eğitimini tamamlamamış olanlar ise son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl aralıksız olarak çalışmış olmalıdır.

GREEN CARD ALMAK İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELER?

Green Card başvurularında İngilizce bilme şartı aranmamaktadır. İnternet üzerinden yapılan başvurular kabul edilir ve uygun görülen adaylar Green Card alabilirler. Ayrıca evli olan çiftler aynı anda başvuruda bulunabilirler, çünkü bu durum evli çiftlerin Green Card alma şansını artırabilir.

GREEN CARD NEDİR?

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi tarafından zorunlu olan Çeşitlilik Göçmenlik Programı, yaygın olarak Green Card olarak bilinen Yeşil Kart'ı sağlar. Her yıl, az göçmen gönderen ülkelerin vatandaşlarına rastgele seçim yöntemiyle 55,000 göçmen vizesi alma fırsatı sunulur. Kazananların vize alabilmesi için belirli eğitim ve iş koşullarını ve diğer gereklilikleri karşılamaları gerekmektedir. DV Green Card 2022'de belirli kurallar bulunmaktadır. Çekiliş, bilgisayar tarafından rastgele yapılmakta ve vizeler altı coğrafi bölge arasında dağıtılmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler