Seferler Başladı: İstanbul-Sivas Arası Yolculuk Süresi 7 Saate İndi

Seferler Başladı: İstanbul-Sivas Arası Yolculuk Süresi 7 Saate İndi

Uzun süredir beklenen İstanbul ile Sivas arasındaki hızlı tren yolcuğu artık başladı. İlk sefer düzenlenen törenle yapıldı. Ekspres seferlerle beraber İstanbul-Sivas arası seyahat sadece 7 saat olacak. İşte detaylar…

Yüksek Hızlı Tren projesinde yeni bir adım atıldı. Çok merak edilenen ve beklenen İstanbul-Sivas güzergahı hizmete açıldı. İstanbul’dan binen bir vatandaş doğrudan Sivas’a kadar yolculuk edebilecek. Aktarmasız bir şekilde yapılacak olan yolculuğun seyahat süresi 7 saat 8 dakika olarak açıklandı.

Törenle düzenlenen açılışa Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın ve AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler ve bazı AK Partili milletvekilleri de katıldı.

ekran-resmi-2024-05-04-20-47-24.png

İLK GÜNÜNDE 370 YOLCU SİVAS’A BİLET KESTİRDİ

İstanbul-Sivas yolcuğunun ilk biletleri de kesildi. 803 bilet kestiren yolcuların 370’i doğrudan Sivas bileti aldı. Diğer yandan açılışta TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın açıklamalarda bulundu. Yalçın,

“Aktarmasız Sivas-İstanbul sefer talepleri değerlendirilmiş, şirketimizin müşteri memnuniyetini en üst seviyesine çıkarma hedefleri doğrultusunda çalışmalarımız tamamlanmıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'mız Abdulkadir Uraloğlu'nun destekleriyle hayata geçirdiğimiz, bugün ilk seferine uğurlayacağımız İstanbul-Sivas yüksek hızlı trenimiz, İstanbul-Sivas hattını 7 saat 18 dakikada, Sivas-İstanbul hattını da 7 saat 8 dakikada katedecek.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler