Yeni Yıl Ehliyet Ücretleri Ne Kadar Olacak

Yeni Yıl Ehliyet Ücretleri Ne Kadar Olacak

Ehliyet alacak olan birçok kişi tarafından merak edilen şey yeni yılda ehliyet fiyatlarının ne kadar...

 Ehliyet alacak olan birçok kişi tarafından merak edilen şey yeni yılda ehliyet fiyatlarının ne kadar olacağıdır. Ehliyet fiyatlarına yapılacak olan zamlar ile birlikte kişiler sürekli olarak yeni yıl ehliyet ücretleri ne kadar olacak sorularını araştırmaya başladı. Yapılan açıklamalar neticesinde yeni yılda ehliyet fiyatlarında çok yüksek artışlar beklenmektedir. Yeni yılda ehliyet fiyatlarına gelecek zam oranları belli oldu. Ehliyet alma ücretleri 2023 yılında 10 Bin TL civarında olacak. Ehliyet almak isteyen kişiler, sürücü kurslarına akın etti. Yüksek fiyattan ehliyet almak istemeyen vatandaşlar yeni yıl öncesi ehliyet almak için başvurularda bulundukları için sürücü kurslarında kontenjanlar dolmuş durumdadır.

2023 Ehliyet Kurs Ve Harç Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Yeni yılda ehliyet fiyatlarına uygulanacak zam oranları netleşti. Ehliyet almak isteyen sürücü adayları, sürücü kurslarına belirlenen ücretleri ödedikten sonra yazılı ve direksiyon sınavı için de harç ücreti olarak nitelendirilen ücreti ödemek zorundadırlar. Yeniden değerleme oranı kapsamında 2023 yılında bu zam oranı % 122,93 olacak ve ceza, harç ve bazı vergilerde artış yaşanmaktadır.

 2022-2023 Yılları Ehliyet Fiyat Karşılaştırması


2022 yılında B sınıfı için alınan harç kurs ücreti son gelen zam ile 5000 TL olmuştu. Yazılı sınav için ödenen tutar 130 TL idi. Direksiyon sınavı içinde 160 TL ödenmekteydi. En son aşama olarak ise devlete ödenen tutar 1456 TL idi.

Ehliyet alma ücretleri 2023’te ise son gelen zamlarla birlikte iyice sürücü adaylarını zorlayacak gibi görünüyor. Kurs ücretleri ilden ile farklılık gösterirken 2023 yılında 10 bin TL ye yükseleceği iddia ediliyor.  Ehliyet harcı ise 2489 TL olarak fiyatlandırılacak. Böylelikle ehliyet alma ücretleri 2023 te 10 bin TL’nin de üzerine çıkacağı görülüyor. Yeni yılda, motosiklet sürmek isteyen sürücü adayların gereken A sınıfı ehliyet harcına 825 TL ödemek zorunda kalacaklar.

Bundan dolayı A sınıfı ehliyet alma ücretleri de 2023 olacak zamlardan nasibini almış durumdadır. Ehliyet kurslarının ücretlerini belirleyen kurumlar ise valilik, milli eğitim müdürlüğü ve sürücü kursları tarafından netleştirilecektir. Zamlı fiyatlardan ehliyet almak istemeyen kişiler sürücü kurslarına akın etmektedirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler