Usta Oyuncu Tolga Savacı Hayatını Kaybetti: Acı Haberi Eşi Duyurdu

Usta Oyuncu Tolga Savacı Hayatını Kaybetti: Acı Haberi Eşi Duyurdu

Türk sinemasının sevilen oyuncularından Tolga Savacı, 60 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti.

Usta oyuncu Tolga Savacı, kariyeri boyunca birçok önemli filmde yer almanın yanı sıra televizyon programlarıyla da tanındı. Ayrıca, motosiklet yarışçılığı ve klasik otomobillerin bakımına olan ilgisiyle de biliniyordu.

ÜNLÜ OYUNCUDAN ACI HABER GELDİ

Savacının eşi Nermin Bezmen, "Bezmen, Instagram sayfasında "Yüreğim kanıyor! Kanıyor! Kaybettim, dev yürekli sevdiceğimi... Ansızın çıktı sonsuza yolculuğuna... Ben yerle gök, yangınlarla buzlar arasında kayıplarda...
Canım Sibel, Zeynep Savacı, canım evlatlarım Pamira, Cazım, Ariella, Shawn, canım torunlarım Pia, Shaya, Luna derin acımızı yaşıyoruz..." ifadeleriyle haberi duyurdu.

Tolga Savacının ablası Sibel Savacı, "Güzel ruhlum , koca yüreklim, savaşçı
Canım kardeşim, dostum, arkadaşım... Tolga Savacı maalesef ansızın aramızdan ayrıldı.
Huzur içinde uyu birtanem, değerli, bir tanecik kardeşimiz.... Tarifsiz üzgünüz... Değerlerinle, gönlünle tüm varlığınla bu yaşamı bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz..
Bir tanemiz evladı Atilla'ya, sevgili eşi Nerminciğime, tüm sevenlerine de sabır dilerim...
Huzur içinde uyu, yolun ışık olsun...Tolgam." ifadeleriyle paylaştı.

TOLGA SAVACI KİMDİR?

İstanbul'da 6 Mayıs 1963 tarihinde dünyaya gelen Tolga Savacı, Fransız Koleji'ni tamamladıktan sonra mankenlik eğitimi almak üzere 1983 yılında İtalya'ya gitmiştir.

Oyunculuğa olan tutkusunu Banu Alkan ile başrolünü paylaştığı "Arzu" filmi ile taçlandıran Savacı, daha sonra Hülya Avşar ile birlikte "Tapılacak Kadın" ve "Sekreter" gibi unutulmaz filmlerde yer aldı.

Tolga Savacı, özel hayatında üç kez evlilik yapmıştır. İlk evliliğini Aylin Livaneli ile gerçekleştiren Savacı, ikinci evliliğini Özlem İbrahimoğlu ile yapmıştır. Son ve üçüncü evliliğini ise ünlü yazar Nermin Bezmen ile gerçekleştirmiştir.

Usta oyuncu Tolga Savacı, uzun yıllardır eşi Nermin Bezmen ile birlikte Amerika'nın New Jersey eyaletinde yaşamaktadır. Bu yeni yaşam macerası, Savacı'nın hayatında önemli bir dönüm noktası olmuştur.

ABD'DE KLASİK OTOMOBİL TAMİRATI 

Tolga Savacı, "Biz maalesef ki Yeşilçam’ın artık kasetlere hapsolmuş 80’li yıllarında Türk sinemasında bulunduk. 70’li yılların olumsuz etkilerini silmemiz hiç kolay olmadı ama bunu başardık. O zamanlar star sineması vardı. Küçük bütçelerle, sınırlı sayıda ekiplerle başarılı işlere imza attık. Günümüz sinemasında ve dizi sektöründe bu işler artık onlarca kişilik çalışanlarla yürüyor. Ama yine de izleyiciye istenilen duyguyu geçirmek hiç kolay olmuyor. Hiç güvenmediğim reyting savaşlarında mağlup olan dizi acımasızca yayından kaldırılıyor. Bu nedenle uzun süredir sektörden uzağım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler