Van'da Çığ Faciası: 1 Ölü, 12 Yaralı

Van'da Çığ Faciası: 1 Ölü, 12 Yaralı

Van'da çığ felaketi: 1 ölü, 12 yaralı. Kurtarma çalışmaları sürüyor. Türk Kızılay bölgedeki vatandaşlara yardım dağıtıyor.

Van-Hakkari karayolunda çığ düştü, 1 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Türk Kızılay bölgeye yardım gönderdi. İşte detaylar...

VAN-HAKKARİ KARAYOLUNDA MİNİBÜSÜN ÜZERİNE ÇIĞ DÜŞTÜ

Van-Hakkari karayolunun 90. kilometresinde, Güzeldere Geçidi'nde saat 19.15'te çığ düştü. Adil Çavlı'nın kullandığı 30 AAD 949 plakalı minibüs, çığın etkisiyle sürüklenerek kısmen kar altında kaldı.

.jpg

BİR KADIN HAYATINI KAYBETTİ, 12 VATANDAŞ YARALANDI

Çığ felaketinde minibüsteki yolculardan bir kadın hayatını kaybetti, 12 kişi ise yaralandı. Bazı yolcular kendi imkanlarıyla kurtuldu. Bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar ekiplerin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

ali-yerlikaya-van-cig.jpg

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, meydana gelen facianın ardından sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı;

"Bu akşam Van Başkale ilçemiz 32 Virajlar Mevkiinde yolcu minibüsü üzerine çığ düşmüş, olay yerine Van İl Afad’dan 5 araç, 20 personel ile 112 Sağlık ve Jandarma ekiplerimiz derhal sevk edilmiştir. Edinilen ilk bilgilere göre çığ altında kalan minibüsten 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış, 1 vatandaşımız ise maalesef hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

 

afad-van-cig-001.jpg

AFAD'IN AÇIKLAMASI

Yaşanan üzücü olay hakkında halkı bilgilendirmek üzere açıklama yapan AFAD, sosyal medya hesabı X üzerinden gönderdiği paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

"Bugün saat 19.14 sıralarında Van ilimiz Başkale ilçesinde bir minibüsün üzerine çığ düştüğü bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine #AFAD, 112 Sağlık ve Jandarma ekipleri sevk edilmiştir. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış olup bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz."

van-cig-5.jpg

VALİ BALCI, YARALI VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

Ekiplerin çalışması sonucu diğer yolcular kurtarıldı ve Van'daki hastanelere sevk edildi. Van Valisi Ozan Balcı, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Vali Balcı'ya, başhekim Doç. Dr. Remzi Sarıkaya eşlik ederek yaralıların durumu hakkında bilgi verdi.

van-cig-4.jpg

YARDIM ÇALIŞMALARI

AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekiplerinin yanısıra Türk Kızılay, Van-Hakkari yolunun kapalı olması nedeniyle bölgede bekletilen araçlardaki vatandaşlara yardım sağladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler