Ramazan Bayramı Nedir?

Ramazan Bayramı Nedir?

Ramazan Bayramı dini bir bayramdır. İslami takvimin en kutsal ayıdır ve dünyadaki Müslümanlar tarafından kutlanır. Bu ay boyunca Müslümanlar gün doğumundan gün batımına kadar oruç tutarlar ve inançları ve maneviyatları üzerinde derinlemesine düşünürler...

Ramazan Bayramı dini bir bayramdır. İslami takvimin en kutsal ayıdır ve dünyadaki Müslümanlar tarafından kutlanır. Bu ay boyunca Müslümanlar gün doğumundan gün batımına kadar oruç tutarlar ve inançları ve maneviyatları üzerinde derinlemesine düşünürler. Ramazan, dua, sadaka, kendini yansıtma ve ruhsal gelişim zamanıdır. Aynı zamanda aile ve arkadaşlarla kutlama zamanı olarak sofralar düzenlenir.  Ramazan'ın süresi her yıl değişmekle birlikte genellikle 29 veya 30 gün sürer. Ramazan ayında oruç tutmanın İslam'ın beş şartından biri olduğunu ve onu Müslüman yaşamının önemli bir parçasıdır. Ayrıca hayır işlerine ve ihtiyacı olanlara yardım etmeye odaklanmak her zaman güzel olmak ile beraber bu aylarda daha da önemlidir. Ramazan tatili aynı zamanda ailemiz ile ve arkadaşlarımız ile daha güçlü ilişkiler kurmanın harika bir yoludur.

Ramazan Bayramı Tatili Nedir? Nasıldır?

Herkesin her sene daha da coşkulu ve huzurlu olduğu bazı zamanlar vardır. Bu günlerden en değerli olan Ramazan Bayramı tatili Türkiye' de resmî tatiller arasındadır. Her sene farklı günlerde denk gelmekle beraber hangi günlere denk geldiği önemlidir. Ramazan Bayramı tatil olmakla beraber iş günleri tatil olarak sayılmaktadır.

Ramazan Bayramı aynı zamanda şeker bayramı olarak da isimlendirilmektedir.  İslam âleminde oruç tutma ve zekât verme ayı olan Ramazan ayının peşinden üç gün süresince kutlanan dinî bir bayram olmaktadır. Hicri takvime bakıldığı zaman onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bundan önceki gün Ramazan ayının son günü olan arifedir.

Ramazan Bayramı Tatili Kaç gündür?

Her sene olduğu gibi bu önemli günlerde 2023 senesinde Ramazan Bayramı, 21 Nisan Cuma günü başlayıp, 23 Nisan Pazar günü sona eriyor. Arife günü de 20 Nisan Perşembe gününe muadil geliyor. Yarım gün olan arife günü tatili ile beraber Ramazan Bayramı tatili resmi olarak 3,5 gün sürüyor. Cumhurbaşkanlığı toplantısında bayram tatilinin 9 gün olacak mı? diye konunun netlik kazanması beklenirken henüz resmi bir karar çıkmamıştır. Her sene olduğu gibi tatilden kısa bir süre önce tam olarak netlik kazanmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler