Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken Yabancı Dizi Önerileri

Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken Yabancı Dizi Önerileri

İnternet imkanlarının artması sonucu insanlar evlerinde dizi izleme alışkanlığı kazanması ile dizi izleme kültürü yaygınlaşmıştır.

İnternet imkanlarının artması sonucu insanlar evlerinde dizi izleme alışkanlığı kazanması ile dizi izleme kültürü yaygınlaşmıştır. Dizi izleme kültürünün yaygınlaşması ile insanlar yabancı dizileri de izlemeye başlamışlardır. Dünya üzerinde dizi sektöründe birçok başarılı dizi yapımları vardır. Aşağıdaki yazımızda ise ölmeden önce izlenilmesi gereken başarılı dizileri inceleyeceğiz.

 24

2001 yılında çekimlerine başlanan ve 2010 yılına kadar yayımlanan ve bir çok dalda ödüller kazanan başarılı bir yabancı dizidir. Orduda terörle mücadele ile ilgili ajanlık yapan Jack’in başından geçen olayları 1 saat içinde anlatan baştan sona izleyicileri ekrana kilitleyen aksiyon dolu bir yabancı dizidir.

True Detective

Amerika’da bir cinayet masasında görev yapan iki dedektifin maceralarını konu alan dizi yayımlandığı ilk zamanlarda IMDB de 9.4 puanı yakalayarak gelmiş geçmiş en iyi dedektif dizisi olmayı başarmıştır. Cinayet masasında dedektiflik yapan Martin Hart ve Rust Cohle peşine düştükleri bir olayın ardından kendi hayatlarında da birçok değişiklik olmuştur. Bu iki dedektifin başından geçen olayların anlatıldığı dizi ölmeden önce izlenecek diziler listesinde en üst sıralarda gelmektedir.

Game of Thrones

2011 yılında gösterime çıkan ve bir kitap serisinden uyarlanan Game of Thrones  kısa bir sürede dünya üzerinde büyük etki bırakmıştır. Türkçe de adı  8 sezon yayımlanan dizi 2019 yılında final yapmıştır. Yayımlandığı bütün sezonlarda izlenme rekorları kırmış bir dizidir. Mevsimlerin uzun yıllar sürdüğü bir dünyada yaşanan hayali hayvanlar ve savaşların konu edildiği bir dizidir. Dünya üzerinde 12 den fazla ülkede çekim yapan dizi dünya üzerinde milyonlarca kişiye ulaşmıştır.

Spartacus

Kan ve kum olarak da bilinen milyonlara ulaşmış bir dizidir. Geçmişte yaşanmış bir efsaneyi beyaz perdeye dönüştüren Amerikan yapımı bir dizidir. Sevdiği kız elinden alınan ve kölelikle sınanan bir insanın zorlu arena dövüşlerinden gladyatörlüğe yükselmesini konu alan dizi yayımlandığı tarihten itibaren milyonlarca izleyiciye ulaşmıştır. 3 sezon ve 39 bölüm olan dizi izleyicilerin bir sonraki merakla beklediği bir dizi haline gelmiştir. 2010 yılında gösterime girmiş 2013 yılında ise ekranlara veda etmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler