Öğretmen Maaşları Ne Kadar ve Ne Zaman Zamlanacak?

Öğretmen Maaşları Ne Kadar ve Ne Zaman Zamlanacak?

2023 yılına çok az bir süre kala asgari ücretinde açıklanmasından hemen sonra gözler TUİK verilerine dikildi. TUİK rakamlarının açıklanmasının hemen ardından memurlara yapılacak olan maaş artışlarına çevrilecek. Yeni yılda ise en düşük ve en yüksek....

2023 yılına çok az bir süre kala asgari ücretinde açıklanmasından hemen sonra gözler TUİK verilerine dikildi. TUİK rakamlarının açıklanmasının hemen ardından memurlara yapılacak olan maaş artışlarına çevrilecek. Yeni yılda ise en düşük ve en yüksek olacak öğretmen maaşlarının ne kadar olacağı Ocak ayı içerisinde netlik kazanacak. Aralık ayının bitmesine çok az bir süre kala birçok ihtimaller çerçevesinde öğretmenlerin maaşları ne kadar olacağı ve ne zaman zam alacağı konusu gündemden düşmüyor. Ocak ayına girilmesi ile birlikte TUİK enflasyon rakamlarını açıklayacak ve memurlara emeklilere aynı zamanda öğretmenlere yapılacak olan zamlarla birlikte ne kadar maaş alacakları da açıklığa kavuşmuş olacak.

Asgari Ücret 8. 506 Lira Olursa Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak?

Geçtiğimiz günlerde asgari ücretin 8.506 TL gibi yüksek bir rakamlarda kabul görmesinin hemen ardından ise gözler bu sefer memurların emeklilerin ve aynı zamanda öğretmenlerinin en düşük ve en yüksek maaşlarına çevrilmiş durumda. Türkiye’de Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okullarda sözleşmeli olarak ücretle öğretmenlik olarak ya da kadrolu öğretmenlik olarak görevlerini yapan kişilerin Yeni yılda alacak oldukları maaş zamları şimdiden konuşulmaya ve hesaplanmaya başladı bile. Öğretmen maaşları bilindiği üzere görev yapılan yıla göre değişkenlik gösteren bir sisteme bağlı olarak yansıtılıyor.

TÜİK’in Aralık ayının enflasyon rakamlarını da açıklaması ile birlikte toplamda 2022 yılında enflasyon oranının ne kadar olduğu da netlik kazanacak ve hemen arkasından memurların yani öğretmenlerin maaşı da kesinleştirilecek. TUİK Kasım ayında açıklamış olduğu enflasyon verileri ışığında geride kalan 5 aylık verilere de bakıldığında enflasyon oranı ortalama olarak %15,11 gibi seviyelerde açıklanmıştı. Öğretmen maaşlarına bilindiği üzere yılda iki defa zam yapılmakta. Yeni yılda ise asgari ücrete yapılacak olan zam oranının açıklanmasının hemen ardından öğretmenlerin aldıkları maaşlar da enflasyon verilerinin ışığında tekrardan hesaplanmış olacak.

Milli eğitim bakanlığı tarafından öğretmenlik kariyer basamakları sınavına katılıp uzman öğretmenlik ve aynı zamanda başöğretmenlik statüsüne hak kazanan adaylar da yeni yıldaki maaşlarını merak ediyorlar. Net maaşlar ise Ocak ayının gelmesiyle ve TUİK enflasyon rakamlarının açıklamasını hemen ardından belli olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler