Heyelan Felaketiyle 900 Nüfuslu Köy İkiye Ayrıldı

Heyelan Felaketiyle 900 Nüfuslu Köy İkiye Ayrıldı

Tokat'ta Günebakan köyünde peş peşe heyelanlar meydana geldi. 900 kişilik nüfusu olan köy ikiye ayrıldı. İşte detaylar...

Tokat'ın Günebakan köyünde meydana gelen heyelanlar, sadece 4 gün arayla gerçekleşerek köyü ikiye böldü. 900 nüfuslu köyde yaşanan bu olay, yerel halkta endişe yarattı.

900 NÜFUSLU KÖYDE PEŞ PEŞE HEYELAN

İlk heyelanın ardından alınan önlemlere rağmen ikinci heyelanın yaşanması, köy sakinlerini evlerinden uzaklaştırdı. Yetkililer, olay yerinde incelemelerde bulunarak köylülerin güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağladı. Heyelanın nedenleri ve köydeki toprak erozyonuyla ilgili detaylı araştırmalar ise devam ediyor.

KÖYÜ İKİYE BÖLDÜ

3-4 Şubat'ta Niksar'ın ilçesi Günebakan köyünde meydana gelen heyelanlar, köyü ikiye böldü. Yaşanan heyelanlar sonucunda ise köyün batısı ile doğusu arasındaki yol, evlerle birlikte 3 metre güneye doğru kayarak ulaşımı engelledi. Gelişen bu durum karşısında 40 ev ve köy camisinin boşaltılmasına neden oldu; bu evlerden 4'ü ile cami ise yıkıldı.

Heyelanın etkisiyle köyün batı kısmına ulaşım, yolun çökmesiyle tamamen durdu. Köylüler, bu bölüme patika yollar ve tarlaları kullanarak ulaşmaya çalışıyor. Heyelanın ilk gününde kesilen elektrikler için geçici jeneratör kurularak elektrik sağlandı. Olayın ardından bölgede yapılan incelemeler sürüyor.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Günebakan Köyü'ndeki heyelan sonrasında yaptığı sosyal medya açıklamasında, AFAD Başkanlığı tarafından Tokat Valiliğine 1 milyon 188 bin TL Acil Yardım Ödeneği gönderildiğini duyurdu. Yerlikaya, heyelanın neden olduğu hasarın boyutlarına değinerek, 40 konut, 15 ahır, 7 samanlık, 7 depo, 4 iş yeri ve 1 caminin etkilendiğini belirtti. Heyelan bölgesinin 16 Şubat'ta 'Genel Hayata Etkili Afet' Bölgesi ilan edildiğini ve 40 konutun tedbir amaçlı boşaltıldığını ifade etti.

Yarlikaya, "Tokat ilimiz Niksar ilçemiz Günebakan Köyünde 3-4 Şubat tarihlerinde heyelan meydana gelmiş; heyelan sonucu 40 konut, 15 ahır, 7 samanlık, 7 depo, 4 iş yeri ve 1 cami etkilenmişti. Heyelanın yaşandığı bölge 16 Şubat tarihinde Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmiş ve 40 konut tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Konutları zarar gören vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla AFAD Başkanlığınca Tokat Valiliğine 1 Milyon 188 Bin TL Acil Yardım Ödeneği gönderilmiştir. Heyelandan konutları etkilenen afetzedelerle ilgili hak sahipliği ve yer seçim çalışmaları devam etmekte. Hak sahipliği çalışmaları tamamlandıktan sonra en kısa zamanda konutlar vatandaşlarımıza teslim edilecek. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler