Evlilikte Çift Terapisti Almanın Önemi

Evlilikte Çift Terapisti Almanın Önemi

Çift terapileri, iki kişinin arasında geçen herhangi bir problemin dile getirilerek çözülmeye çalıştığı terapilerin bütünüdür.

Çift terapileri, iki kişinin arasında geçen herhangi bir problemin dile getirilerek çözülmeye çalıştığı terapilerin bütünüdür. Sağlam bir evlilik için çift terapileri şart olmasa bile çiftlerin birbirlerine dile getiremedikleri ve görmezden geldikleri sorunların çözülmesini sağlayarak evliliğin temelini güçlendirir. Evlilik ciddi beraberliktir.

Ciddi beraberliklerde olumlu durumlar olduğu kadar olumsuz durumlarda sıklıkla yaşanır. Her ne kadar flört ve sevgililik döneminde bu durumlar çok fazla gün yüzüne çıkmasa bile çiftler aynı eve girdiği zaman bu durum olumsuz bir şekilde kendini gösterebilir. Bu ve bunun gibi zamanlarda çift terapileri oldukça önem arz eder.

 Evlilikte çiftler; sevgi eksikliği problemleri, cinsel problemler ya da iletişim problemleri yaşadığı zamanlarda bazı anlaşmazlıklar olabilir. Bu durumda çift terapisi almak gerekebilir.

Kimler Çift Terapisine Gidebilir?

Çift terapilerine birçok farklı sebepten ötürü gidilebilir. Çiftler bir konuda büyük bir anlaşmazlığa girdiğinde ve ciddi kavgalar yaşadıkları zaman terapilere gidebilirler. Örneğin çiftlerden biri çocuk isterken diğerinin istememesi sonucu bazı problemler oluşabilir. Bu durum gün geçtikçe büyür ve evlilikte bazı sorunlara yol açabilir. Bu ve bunun gibi ufak ya da büyük problem yaşayan ve evliliklerinin sallantıda olduğunu düşünen bütün çiftler terapiye gidebilir.

Çift terapilerine gitmek için sadece ortada elle tutulabilir bir problemin olması gerekmez, durağan bir zamanda da çiftler terapiye gidebilir. Bu sayede ileriye dönük oluşabilecek sorunlar kökten çözülmüş olur.

Neden Çift Terapilerine Gidilmeli?

Terapiler düzenli bir şekilde gidildiği zaman çiftlerin birbirlerine olan bağlarının kuvvetlenmesini sağlar. Çiftlerin birbirlerine itiraf edemediği ama sorun yaşadıkları durumların gün yüzüne çıkarak bu problemlerin ortadan kalkmasını sağlar. Düzenli bir şekilde çift terapisine giden ebeveynlerin çocuklarıyla ilişkileri de güçlü olur. Çünkü güçlü ve birbirine bağlı, saygılı ebeveynler çocuk için olumlu bir büyüme etkenidir.

Evliliğinizde herhangi bir problem yaşıyorsanız bu problem üstüne üstlük çocuğunuza kadar uzanıyorsa mutlaka bir çift terapistinden destek almalısınız. Aynı zamanda aranızda çözülmeyen sorunların çözülmesi adına bir adım atmak isterseniz çift terapisi oldukça doğru bir seçim olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler