Lazer Epilasyon Yaptırmanın Cilde Zararı Var Mı?

Lazer Epilasyon Yaptırmanın Cilde Zararı Var Mı?

Lazer epilasyon işlemi, tüyleri dökülmesini sağlayarak %80 oranında azaltan bir işlemdir. Bu işlem uzman kişiler tarafından yeni nesil cihazlar ile gerçekleştirildiği zaman herhangi bir sorun oluşturmaz.

 Lazer epilasyon işlemi, tüyleri dökülmesini sağlayarak %80 oranında azaltan bir işlemdir. Bu işlem uzman kişiler tarafından yeni nesil cihazlar ile gerçekleştirildiği zaman herhangi bir sorun oluşturmaz. Fakat lazer epilasyon işlemi uzman bir kişi tarafından ve uygun olmayan bir cihaz ile yapıldığı zaman bazı problemler ortaya çıkabilir.

Lazer Epilasyon Cildi Yakar Mı?

Lazer epilasyon yapan kişinin uzman olması oldukça önemlidir Çünkü uzman bir kişi cihazın derecesini kişinin kıl kökünü analiz ettikten sonra ayarlar. Fakat bu işi bilmeyen bir kişi ise rastgele bir derecede atış yapıp kişinin cildinde tahriş, yanık gibi olumsuz durumlara yol açabilir.

Lazer epilasyon işlemi doğru kişiler tarafından yapıldığında risksiz bir işlemdir. Hatta düzenli olarak epilasyon yaptıran bir kişinin vücudunda oluşan uzun süreli yanık lekeleri ve renk eşitsizliği gibi cilt problemleri ortadan kalkar. Bu yüzden düşünülenin aksine doğru kişi ve doğru cihazlar ile yapıldığında lazer epilasyon işlemi vücutta olumlu sonuçlar doğurabilir.

Seans Sıklığınıza Dikkat Edin

 Lazer epilasyonun cilde herhangi bir zararı olmasa bile vücudun çok sık ısı alması doğru bir yöntem değildir. Bu süreç kıl köklerinin yoğunluğuna bakılarak 21 gün ve 2 ay arasında değişiklik gösterilebilir. Lazer epilasyon işlemine ilk başlayan kişiler ilk seanslara 21 gün arayla gitmelidir. Tüyler dökülmeye başladıkça bu süreç arttırılmalıdır. Seanslar kesinlikle haftada bir yapılmamalıdır. Aksi halde sık ısı alan vücutta yanık lekeleri oluşabilir.

Temiz ve Güvenilir Merkezlere Gidin

Herkes tarafından bilinen ve bu işlemi yapabilecek donanımı olan hatta sertifikası olan güzellik merkezlerine ya da kuaförlere gitmeniz daha faydalı olacaktır. Bilmediğiniz ve daha önce duymadığınız herhangi bir merkeze gidip lazer epilasyon işlemi uygulatmayın.

Doğru yapılan lazer epilasyonunun cilde herhangi bir zararı olmasa bile özellikle ilk seanslarınızda kaşınma, kızarıklık ya da kabarma gibi olumsuz sonuçlar yaşayabilirsiniz. Bu durumda uygun olan bir krem tercih ederek cildinizi rahatlatabilirsiniz. Fakat sürekli bu problemi yaşıyorsanız merkez değiştirebilir ya da sağlık kuruluşlarından alerji muayenesi olduktan sonra bu işlemi yaptırabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler