Evde Göbek Eritmek İçin Yapılması Gereken Egzersizler

Evde Göbek Eritmek İçin Yapılması Gereken Egzersizler

Bilindiği üzere günümüzde insanların en büyük sorunlarından biri fazla kilolar. Özellikle kadınların takıntı haline getirdiği fazla kilolardan kurtulmak aslında çok kolay.

Bilindiği üzere günümüzde insanların en büyük sorunlarından biri fazla kilolar. Özellikle kadınların takıntı haline getirdiği fazla kilolardan kurtulmak aslında çok kolay. Hayatımızda yapacağımız birkaç ufak değişiklik kolayca kilo vermemize olanak sağlar. 

Evde Göbek Eritmek İçin Yapılması Gereken Bölgesel Hareketler

Özellikle bölgesel zayıflamalarda en büyük yardımcımız haftada birkaç gün yapacağımız egzersizler. Bu egzersizler yapılan diyetlere destekçi olarak vücudun sıkılaşmasına ve yağların kasa dönüşmesine yardımcı olur. Kadınların genel sorunu olan ve bölgesel zayıflama deyince ilk akla gelen bölge göbek için de egzersiz yapmak büyük ölçüde fayda sağlar. Bu egzersizlerden evde de kolayca yapabileceğiniz ve ilk akla geleni mekik hareketi. Mekik hareketi özellikle alt karın bölgesini çalıştırıp hızlı yağ yakımını sağlar.

Bunun yanı sıra antrenmanlara eklenecek ip atlamaları da tüm vücudu olduğu gibi karın bölgesinde çalıştırır. Dağ tırmanış hareketi bacaklar gibi gözükse de karın bölgesi için en ideal egzersizlerdendir. Genel olarak hareketler tüm vücut gibi gözüksede hepsinin belirli bir bölgeye hitap ettiğini ve belli bir bölgeyi daha çok çalıştırdığını söyleyebiliriz. Ters crunc hareketi yapımı itibariyle zor gibi gözüksede en etkili göbek egzersizlerinden biridir. Bacakların karna çekilmesiyle yapılan bu hareket doğru ve düzenli yapıldığında büyük etki sağlar. Kelebek tekmeler diye bilinen hareket ise göbeğe faydalı hareketlerdendir.

Yerde Uzanarak Yapılan Hareketler

Tüm bu hareketlere ek yere uzanarak yapacağınız bir kalça kaldırma hareketi göbekteki kasları aktive ederek yağ yakımına yardımcı olur. Bisiklet hareketi hem bacakları hem göbek ve kolları çalıştıran bir harekettir ama göbekte diğer bölgelere göre daha etkili olur. En son plank hareketi yapılarak antrenmanı bitirebilirsiniz. Plan yere paralel uzanarak yapılan ve karın bölgesini sıkılaştıran bir hareket olup göbek yağları üzerinde en etkili harekettir.

Scissors kicks  hareketi de özellikle pilates antrenmanlarında sıkça kullanılan hareketlerden biridir. Bu hareketlerin yanı sıra yeme içmeye dikkat edilmesi unutmamamız gereken bir husustur. Evimizde kendi sağlığımızı korumanın en iyi yolu olan mekik ve benzeri gibi spor uygulamaları evde sağlık konusunda insanlara çok yardımcı olmaktadırlar. Karın bölgelerindeki yağı en çok erittiği bilinen bir egzersiz olan mekik sık sık tekrar edildiği takdirde göbeğimizin erimesine yardımcı olan en yararlı egzersizdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler