Vitor Pereira, Fenerbahçe - Galatasaray Derbisini Yorumladı

Vitor Pereira, Fenerbahçe - Galatasaray Derbisini Yorumladı

Fenerbahçe’de iki dönem görev alan Teknik Direktör Vitor Pereira, derbi hakkında konuştu. Ezeli rekabeti Fanatik mikrofonlarına değerlendiren Pereira çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte Vitor Pereira’nın merak edilen sözleri…

Fenerbahçe’nin başında birçok maça çıkan Pereira, dev derbiyi değerlendirdi. Fenerbahçe - Galatasaray arasında oynanacak olan maç hakkında eski teknik direktör düşüncelerini paylaştı.

Her ne kadar Fenerbahçe’nin başında şampiyonluk yaşamasa da başarılı teknik adam, aldığı oyuncular ve yetiştirdikleriyle adından söz ettirmeyi başardı. İşte Fanatik gazetesine verdiği röportajın bir kısmı…

“HER POZİSYONA HAKİMDİM”

Fenerbahçe, döneminizdeki oyunculardan önemli bir gelir elde etti. İyi oyuncu bulmanın şifreleri nedir?

‘Kariyerimin bu açıdan, ‘İki ya da üç yönü var’ diyebilirim. Futbolcuyken, sahada tüm pozisyonlarda oynayabiliyordum. Bu sayede her pozisyonun özelliklerine hakimdim. Diğer benim için önemli olan şey ise; Porto Futbol Akademisi’nde geçirdiğim süreydi. Porto’nun genç takımında uzun süre bulunmam, bana genç yetenekleri fark etmem, onların gelişimini artırmak ve anlamak adına, tecrübemin artmasını sağladı. Genç bir oyuncuya baktığımda, onun üst düzey bir oyuncuya dönüşmesi için sahip olması gerektiği yeteneklerin farkındaydım. Ayrıca birçok ülkede, farklı seviyelerdeki takımlarda hoca olarak çalıştım. İyi oyuncuların, üst düzey bir oyuncu olmak adına hangi özelliklerini geliştirmeleri gerektiğini anlayacak deneyime bu sayede sahiptim.

“DENEYİMLERİ ÜST DÜZEY”

Fenerbahçe’den Dzeko ve Galatasaray’da Icardi’nin maça etkisi nasıl olur?

Çok üst düzey futbolculardan bahsediyoruz. Bu tarz büyük maçlarda karar verme konusunda, çok fazla deneyime sahipler. İkisi de derbide, çok fazla markaj altında tutulacak. Hatta defans oyuncuları, ikili markajla da onları savunmaya çalışacak. Bu sayede diğer oyunculara gol atmaları için boş alanlar açabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler